Želio je da bude pijanista, već je osvajao brojne nagrade: Snove talentovanog dječaka (14) prekinuo je njegov drug Kosta u krvavom piru (VIDEO)

| May 8, 2023 | 21:52 | 164 | 0

Dječak A. Č. napunio je 14 godina u martu ove godine, a 3. maja, pri polasku u školu nakon praznika nije ni mogao da posumnja da će Kosta K, njegov školski drug, odlučiti da ga ubije zajedno sa još sedmoro đaka i školskim čuvarom Draganom Vlahovićem.

Prema saznanjima medija, A. Č. važio je za jednog od najtalentovanijih učenika OŠ “Vladislav Ribnikar” na Vračaru i dobitnik j više nagrada na nacionalnim i međunarodnim muzičkim takmičenjima.

Takođe, on je dobitnik specijalne nagrade za izvođenje kompozicije “Burgmuller Etude D-dur” 2019. godine.

Prema informacijama koje posjeduju mediji, A. Č. je nastupao na više koncerata i učestvovao u međunarodnom takmičenju “Virtuozi V4+, sviramo zajedničkim jezikom”.

– Bio je odličan đak, iz skoro svih predmeta je imao najviše ocjene. Pored muzike, volio je jezike, matematiku i sport – navodi se na sajtu dječaka.

Kako se navodi, A. Č. je trenirao tenis, a bavio se i fotografijom i izradom zanimljivih video zapisa koje podvlači interesantnom muzikom.

Komponovao i svirao kompoziciju
A. Č. je prije mjesec dana komponovao i svirao kompoziciju “Emocije” sa kojom je pobjedio na 28. republičkom muzičkom stvaralaštvu “Deca kompozitori, FEDAMUS 2023.”

A. Č. je klavir počeo da svira sa svojih šest godina.

Na Republičkom takmičenju muzičkih i baletskih škola Srbije 2022. godine, u disciplini klavir, kategorija II (2009.), A. Č. je osvojio drugu nagradu predstavivši se vrlo zahtjevnim programom:

Povezani sadržaj:  EVO KAKO DA NAPRAVITE ORGANSKO TEČNO ĐUBRIVO: Ovo djeluje kao raketno gorivo za rast svih biljaka! (RECEPT)

1. J. S. Bach: Troglasna invencija, h-mol, No. 15

2. L. v. Beethoven: Sonata, c-mol, Op. 10, No. 1

3. F. Chopin: Etude, c-mol, Op. 25, No. 2, I stav

4. S.Rachmaninoff: Prelude, cis-mol, Op. 3, No. 2

Tim povodom oglasila se i škola u koju je A. Č. išao te su mu čestitali.

– Čestitamo i želimo mu još mnogo nagrada u budućnosti – navodi se.

Bili su najbolji drugari?
Na društvenim mrežama, prijatelji i poznanici se opraštaju od tragično nastradalog dječaka.

U nizu srceparajućih poruka koje ostavljaju, školski drugari tvrde da su A. Č. i Kosta K. bili najbolji drugovi, piše Blic.

Kategorija: Zanimljivosti

Napisite svoj komentar na clanak: