EVO KAKO DA SNIZITE VISOK KRVNI PRITISAK ZA SAMO 5 MINUTA: Ovaj začin čini čuda, dovoljno je uzeti pola kašike

| September 23, 2023 | 21:23 | 249 | 0

Krvni pritisak možete regulisati uz pomoć lijekova, ali i zdravom hranom. Dvije namirnice su posebno korisne za ljude sa visokim krvnim pritiskom jer ga brzo snižavaju.

Cimet
Nekoliko studija je potvrdilo da sistolni i dijastolni krvni pritisak kod odraslih smanjuje dobro poznati mirisni začin.

Ako u dnevnu ishranu uvrstite pola kašičice, lakše ćete kontrolisati visok krvni pritisak. Za trenutni efekat, sisati pola kašičice cimeta u prahu, a zatim popiti čašu vode.

Luk
Ova namirnica, za koju mnogi ljudi tvrde da je najzdravija na svijetu, brzo snižava visok krvni pritisak. Luk opušta krvne sudove i širi ih, zbog čega krv lakše cirkuliše i smanjuje se pritisak.

Da biste brzo snizili krvni pritisak, zgnječite tri čena bijelog luka i pojedite ga samog ili sa hlebom. Važno je znati kako je najbolje izgnječiti luk prije konzumiranja, jer na taj način stimulišemo enzimsku reakciju koja proizvodi alicin, moćno jedinjenje koje ovu biljku brani od napada bakterija i gljivica.

Povezani sadržaj:  10 Znakova Na Tijelu Ukazuju Da Imate Krvni Ugrušak: Može Doći Do Vašeg Srca I Pluća, Reagujte Odmah!

Kategorija: Zdravlje

Napisite svoj komentar na clanak: