Recept za domaću mast protiv bolnih zglobova – ramena, laktova,kolena: Pomaže već posle prvog nanošenja.

| December 4, 2023 | 22:57 | 264 | 0

Svima nama su poznati bolni osećaji u zglobovima. Obično bol osećamo u kolenima, ramenima, laktovima. Osećamo se slomljeno. Posle četrdesete verujemo da je to propratna pojava starenja.

A šta ako se bolovi pojavljuju u 25-30 godina? I to je starost? Naravno, razloga može biti više – traume, preopterećenja, lomovi, artritis, reuma, ali sada nećemo raspravljati o tome, nego kako da se rešimo bolova u zglobovima.

Ne mogu reći da imam česte bolovi u zglobovima, ali počela sam primećivati da ponekad ne mogu lako savijati i ispravljati kolena. Ponekad se bol javlja i u mirnom položaju. Naučila sam se da borim, pripremajući domaću mast, recept koji sam pronašla na jednom ruskom sajtu narodne medicine.

Priprema se od jednostavnih sastojaka, koje u kuhinji poseduje svaka domaćica. Ovaj recept želim da podelim sa vama, jer je zaista delotvoran i pomaže već posle prvog nanošenja.

Domaća mast protiv bolnih zglobova. Recept:

Za pripremu masti biće potrebno:

– med, senf (najbolje je ljuti), so i soda. Od svega po 1 supena kašika.

Sve temeljno promešajte do homogene smese. Stavite u praznu kutiju od kreme ili u neku drugu ambalažu. To će biti vaša spasonosna mast.

Primena:

Bolno mesto dobro namazati ovom mašću i napraviti oblog, odnosno staviti najlonsku kesu i zavezati toplim, najbolje vunenim šalom. Tako držati 1,5-2 sata. Proceduru je najbolje raditi pred spavanje, da bi nakon uklanjanja obloga bolni zglob ostao u mirnom stanju. Ujutru isprati.

Povezani sadržaj:  BRUTALNI PSIHOLOG LABOVSKI: SVAKA ŽENA KOJA GODINAMA SEDI KOD KUĆE I SAMO BRINE O DOMAĆINSTVU I DECI PONIŽAVA SEBE!

Ne ograničavajte se jednim tretmanom, ponovite ga 4-5 dana uzastopno. Efekat ćete osetiti već posle prve procedure. Posle ponavljajte po potrebi. Masti biće dovoljno za nekoliko dana. Čuvajte je u frižideru.

Nećete verovati šta sve leči senf. Ovaj ukusan začin se pravi od lekovite biljke slačice ili gorušice. Pored toga što se koristi u medicini protiv bolnih zglobova, možete ga koristiti i u druge svrhe. Kada se opečete, nanesite deblji sloj i bol će nestati. Ako vas zaboli glava, namažite ga na čelo i slepoočnice. Kada se prehladite i grebe vas grlo ili ste promukli, progutajte kašičicu ovog začina.

(Izvor: femina)

Kategorija: Zdravlje

Napisite svoj komentar na clanak: