UPOZORENJE STRUČNJAKA! Treba da prestanete da brišete zadnjicu toalet papirom!

| December 2, 2023 | 21:16 | 4,230 | 0

U svakom domu toalet papir je jedna od stvari koje uvek ima, ali stručnjaci upozoravaju da to nije najzdravija opcija.

Po rečima stručnjaka, klasični toalet papir ne briše zadnjicu u potpunosti, već ostavlja nečistoće koje mogu da uzrokuju brojne infekcije, a može da dovede do oštećenja tkiva i kože.

Zdraviju opciju koriste stanovnici Japana, Italije i Grčke koji nakon velike nužde peru anus u bideu.

Još jedno rešenje ponudio je i proslavljeni glumac Vil Smit koji umesto klasičnog toalet papira koristi vlažne maramice.

“Evo zašto treba da koristite vlažne maramice. Pokušajte da razmažete čokoladu po drvenom podu pa je onda obrišite suvim peškirom. Nećete uspeti jer će komadići čokolade ostati u pukotinama. Zato je dobro da nabavite vlažne maramice”, rekao je Vil Smit za jedan ženski magazin.

 

Isto mišljenje ima i glumac Terense Hauard koji tvrdi da ne veruje ženama koje koriste obični toalet papir.

“Ako se brišu suvim papirom, znači da se ne peru kako treba. To je jednostavno nečista navika. Kada dođem do neke žene i primetim da ima samo suvi toalet papir, upozorim je na sve probleme koji mogu da se dese”, kaže on.

Osim higijenskih problema, brisanje suvim papirom moglo bi prouzrokovati i ogrebotine ili čak hemoroide, a ako se brišete od pozadi ka napred mogla bi da vas zadesi i urinarna infekcija.

Povezani sadržaj:  Kardiolog dr Ratković sa VMA otkriva: Koliki pritisak je stvarno normalan i šta jedino može da spreči bolesti srca

(Izvor: alo.rs)

 

Kategorija: Zdravlje

Napisite svoj komentar na clanak: