BRUTALNO UKUSNA SLADOLED TORTA PRAVI SE OD SAMO 3 SASTOJKA: Gotova za 3 minuta! NE ŠALIMO SE

| March 18, 2024 | 16:51 | 1,649 | 0

Brzi, sočan, neodoljiv slatkiš, koji se pravi lako kao baš sladoled, a opet možete gostima da ga poslužite kao tortu? Imamo baš takav recept!Ne pretjerujemo kada kažemo da se pravi za manje od pet minuta, a vjerujte nam na riječ – za ovu čokoladnu sladoled tortu tražiće se parče više!

POTREBNI SASTOJCI:250 grama zaslađene slatke pavlake,2 kašike nutele,300 grama napolitanki.

PRIPREMA:

Umutite slatku pavlaku, pa dodajte dvije kašike nutele. Dobro izmiksajte i smjesu podijelite na četiri jednaka dela.Sa strane pripremite dublji, pravougani kalup (otprilike mjera 21×11), premažite ga uljem i obložite providnom, kuhinjskom folijom.Četvrtinu smjese rasporedite ravnomjerno po kalupu, pa po tome poređajte napolitanke.

Zatim nastavite tako dok ne potrošite sve sastojke, a imajte na umu da posljednji sloj treba da bude fil od nutele i slatke pavlake.Kad završite, redanje, poravnajte posljednji sloj, prekrijte ga providnom folijom i odložite u zamrzivač na dva sata.Po želji ukrasite lješnicima, čokoladom ili čokoladnim prelivom.

Povezani sadržaj:  TORTA ZA 5 MINUTA Bez kuhanja‼️ Kada dolaze gosti a nemam vremena spremam ovu tortu! Vrlo lako i vrlo dobro

Kategorija: Recepti za Kolače

Napisite svoj komentar na clanak: