DEJAN ČUBRILO OTKRIO KOLIKO KOMADA ČVARAKA JEDE SVAKO JUTRO DA BI HOLESTEROL DOVEO U RED: Kad je rekao ZANEMELI SU

| March 12, 2024 | 22:25 | 706 | 0

Voditelj Drago Jovanović je rekao da je holesterol doveo u red tako što je počeo da jede slaninu i čvarke

Šta je zdravo mršavljenje i znamo li šta i kako treba da jedemo da bismo bili zdravi? Ako pitate doktora Dejana Čubrila, imamo pogrešnu percepciju o hrani – konstantno se prejedamo, a da toga nismo ni svesni. Gostovao je u “Uranku” na K1 televiziji i otkrio na koji način možemo zdravo da mršavimo, a potom je objasnio zašto je izbacivanje masti iz ishrane zbog holesterola najveća greška.

“Nema čarobnih dijeta i formula, ima samo to da znamo šta radimo i da ćemo držati kontinuitet. Smršaćete 15 kila uz dijetu, ali nakon toga ste se još više otrovali. Proces ishrane nije od Nove godine do mora, već proces u kome se uči na nivou svesti. Najbitnija stavka je količina i redovno uzimanje obroka. Odmah recite sebi da ako jedete meso, poješćete veličinu i debljinu dlana, a uz to lagano povrće, a ne pola kile kupusa. Uzmite dečiju činiju barenog povrća. Nema pauza od po pet, šest sati, nema da se ne jede posle sedam uveče, nego ćete pojesti šaku badema, jedno jaje”, rekao je dr Čubrilo.


“Ne uzimajte hleb ako imate problem sa glutenom. Uveče možete da namažete puter i džem, ništa nije sporno, ali je bitna količina. Ako ste i nakon toga gladni, oko 10 uveče, a ležete u 11 ili 12, uzmite šaku badema. Bademi sadrže masti, ali one su jako dobre. Da bi telo stvaralo energiju, mora da ima dovoljnu količinu masti, a ne šećera. Dakle, mi moramo masnoće da uzimamo, bilo da su to bademi ili pet čvaraka. Pitaju se kako mogu čvarke kad su na dijeti. Možete, ali pet, a ne pola kutije”, rekao je dr Čubrilo.

Povezani sadržaj:  IZNENAĐUJUĆE EFIKASAN ANTIBIOTIK: OVA SUPA JE 10 PUTA JAČI ANTIBIOTIK, LIJEČI GRIPU I ŠTITI NAS OD VIRUSA.

Voditelj Drago Jovanović je rekao da je holesterol doveo u red tako što je počeo da jede slaninu i čvarke. Kada je uradio krvnu sliku, parametri su se po prvi put uklopili u normalne vrednosti. Doktor Čubrilo je objasnio da je to očekivano, kao i da mnogi greše što izbacuju masti ako imaju problem sa holesterolom.

“Tako je. Svi koji misle da će rešiti holesterol tako što izbacuju masnoće, grdno se varaju. To obično bude problem. Svaki borok je hemijska reakcija. Ja teoretski mogu da pojedem pet čvaraka u 10 ujutru, u 12, u 5 popodne, pa u 10 uveče. To nam daje energiju. Zašto ja da gledam u toku dana, gledam svaki obrok. Uzmite kiseli kupus, imate turšiju, to jedite”, rekao je doktor i dodao:

“Vremenom se naviknete da je to dovoljno. Mi smo na nivou kolektivne svesti ozbiljno poremetili percepciju šta je dovoljno. Mi se stalno prejedamo. Recite sebi da ćete jesti za pola sata opet, a ne da jedete jednom, pa za pet sati opet. Ja sam pojeo jutros pola parčeta hleba i namazao sam puter jer znam da ću za sat vremena opet nešto pojesti. Prema tome – malo, a često jeste formula”, rekao je doktor.

(Espreso/Mondo/Prenela P.V.)

Povezani sadržaj:  RECEPT DOKTORA NESTOROVIĆA ZA UPOTREBU SODE BIKARBONE: SMANJUJE STRES, ZAPALJENSKE PROCESE, KISELOST ŽELUCA

Kategorija: Zdravlje

Napisite svoj komentar na clanak: