DOKTOR VOJA PERIŠIĆ OTKRIO KOJE JE NAJZDRAVIJE POVRĆE U MARTU: Posle njega LEKOVI NE TREBAJU, skroz OPORAVLJA

| March 13, 2024 | 16:05 | 322 | 0

Doktor je objašnjavao i da li povrće iz staklenika ili tople leje, kakvo nam je dostupno tokom zimskih meseci, može da zameni “pravo” koje je raslo uz Sunčevu svetlost i toplotu.

Gastroenterolog Vojislav Perišić, govorio je o vitaminima koji su nam neophodni u martu mesecu

Doktor je objašnjavao i da li povrće iz staklenika ili tople leje, kakvo nam je dostupno tokom zimskih meseci, može da zameni “pravo” koje je raslo uz Sunčevu svetlost i toplotu.

– Nema neke razlike između povrća, ako je podloga na kojem je gajena dobro komponovana, i ako je imalo odgovarajuću temperaturu. Ako biljka ima šta da ‘vuče’ korenom iz zemlje, mislim na prave hranljive sastojke, tu nema nikakve razlike – rekao je on.

Gastroenterolog je dao i savete za ishranu tokom ranih prolećnih meseci, kada je potrebno ojačati imunitet i uneti prave količine antioksidativnih supstanci. U pitanju su mladi luk, zelena salata, rotkvice…

Pijaca, Voće, Povrće, Proizvodi, Cena
foto: Aleksa Petrović
“Rano proleće zahteva mnogo antioksidanata, jer je sve što smo unosili tokom zime prooksidativno. Najpre počnimo od mladog povrća, ono ima mnogo vode u sebi i bukvalno nam ispira organizam od štetnih supstanci. Potrebno je namirnice bogate antioksidantima unositi sveže”, rekao je on.

Povezani sadržaj:  NAPIPALI STE KVRŽICU ISPOD PAZUHA? Ovo je 8 mogućih UZROKA nastanka, a evo kada je SIMPTOM RAKA!

Ključni je trio vitamina A, C i E, a doktor je preporučio jednu namirnicu koju bi trebalo jesti tri puta nedeljno i ne morate da brinete za svoj imunitet!

– Ko ima žutu boraniju, neka je jede tri puta nedeljno kao salatu i on ima ceo set vitamina A, C i E za čitavu tu sedmicu. Recept je jednostavan – obarite je i ohladite, pa pomešajte sa seckanim belim lukom, bez njega nema priče o zdravoj ishrani i imunitetu. Dodajte i mirođiju, i to je najzdravija salata u ovom vremenskom periodu – rekao je doktor Perišić.

Kategorija: Zdravlje

Napisite svoj komentar na clanak: