EVO ŠTA D0KTORI RADE KAD SE PREHLADE I 0DMAH OZDRAVE: Najvažnije Su Ove 4 Stvari

| April 30, 2024 | 07:30 | 922 | 0

Niko ne voli prehladu, naročito u prazničnom dijelu godine. Umor, iscrpljenost, glavobolja mogu se ublažiti i ljekari znaju kako.

Prehlade najčešće prati curenje iz nosa, kašalj i otežano disanje, a može biti i niska temperatura, umor i stalno kijanje, kao i bolovi u mišićima. Na sreću, postoje stvari koje možete da uradite kod kuće da biste ublažili simptome, a lekari otkrivaju šta uvek rade da bi ublažili simptome – većina ovih stvari je potpuno besplatna.

Jedu hranu punu hranljivih materija
„Na sreću, možemo olakšati simptome jednostavnim koracima ako se pobrinemo da se dovoljno odmaramo, pijemo tečnost i jedemo dobre kalorije“; ističe dr Dahval Desai, direktor St. Džozefa u Atlanti. Ističe da u tim trenucima jede hranu bogatu proteinima poput jaja, piletine ili jogurta, a izbjegava prerađenu hranu i pića koja sadrže kofein.

VIŠE NA WEBU

 

Prostatitis će nestati za 2 noći! Zapišite ovaj recept
ProstaNormal

Jedna žlica prije spavanja i izgubit ćete 16 kg u 2 tjedna
Quick Fit

Ovo je ubica prostatitisa! Muškarci, pročitajte odmah!
ProstaNormal

Da li imate više od 80 kg? Doći ćete do 56 kg! Zapišite recept
Quick Fit
Dr. Džudit Flores, pedijatar iz Njujorka, dodaje da izbjegava al*ohol, što može negativno uticati na lijekove bez recepta koje možda uzimate.

Povezani sadržaj:  Objavljen potresan snimak spašavanja bebe iz rijeke Morače

Ne zaboravljaju koliko je voda važna
Tečnosti će uvek pomoći kada ste bolesni, a Flores kaže da je posebno važno naglasiti da pijete što više vode jer odrasli često troše manje tečnosti, pa im ovaj zadatak može biti izazovan. Stručnjaci klinike Maio savetuju da pijete vodu za piće, prirodne sokove, vodu sa limunom ili supu kako biste zadovoljili potrebe vašeg tijela za tečnošću.

Kvalitetan san je prioritet
Postoji razlog zašto ste umorni kada ste prehlađeni, telo u tim trenucima žudi za odmorom kako bi imalo snage da se brže oporavi. Iz tog razloga, ljekari savetuju da se u tim trenucima ne zaboravi odmor. Prema klinici Mejo, antitela za borbu protiv infekcije se proizvode manje kada niste odmorni, što će vas ili učiniti podložnim prehladi ili će vam trebati mnogo duže da se oporavite.

„Ovo je dobar trenutak da usporite i dozvolite tijelu i imunitetu da rade svoj posao. Dakle, ako se probudite prehlađeni, bolje je da se odmah vratite u krevet, ne naprežite se tokom dana i idite rano u krevet. dr. Kristofer Skuderi, porodični lekar sa Floride, veruje da nikada ne preuzima obaveze kada se bori protiv prehlade, pa može sebi da priušti dobar odmor.

Oni se brinu o najozbiljnijem simptomu
To je stanje koje zahtjeva prepoznavanje glavnog simptoma koji vas muči, kaže Desai i objašnjava da obično slijedi sve navedene korake, a uzima i lekove koji se izdaju bez recepta za liječenje bolesti i vjeruje da nema ništa loše. s tim. Ako vas tijelo boli, koristite uobičajene lijekove protiv bolova, ako su vam nos i sinusi zapušeni, isperite vodom ili udahnite. Zapamtite da je umjerenost ključ, pa nemojte pretjerati, ističe Flores.

Povezani sadržaj:  “IZVINI MAJKA, NEMAM VREMENA”: JEDAN OD NAJVEĆIH GREHOVA POČINJE OVOM REČENICOM I MOŽE IMATI TEŠKE POSLEDICE PO NAS

„Odlučite se koji vam simptom najviše muči i uzmite lijek za njega, a ako imate određenih zdravstvenih tegoba, savjet je da se konsultujete sa lekarom pre nego što uzmete bilo koji lijek“, kaže Desai i ističe da ove lijekove nikada ne treba davati djeci. bez je prvo odobrio ljekar.

Ako ste jedan od onih koji vjeruju da se bolest može pobijediti snagom misli, odustanite od nje. Pretvaranje da vam ništa nije u redu može značiti samo da nećete usporiti i da ćete se vratiti svim navikama koje inače gajite. Prije svega, treba da zapamtite da je vašem tijelu potreban odmor i dobra ishrana kako bi se borio protiv virusa, piše Ordinacija.hr.

Kategorija: Zanimljivosti

Napisite svoj komentar na clanak: