Napunite Čašu Njome I Stavite Je Na Prozorsku Dasku. 0vako Se Italijani Bore Protiv Komaraca. TO JE D0KAZANO GODINAMA

| April 25, 2024 | 22:43 | 170 | 0

Efikasne metode suzbijanja komaraca ne moraju biti hemijske. Prirodni repelenti protiv insekata također su popularni u Italiji. “Smrdljiva mješavina” se ovdje koristi već dugi niz godina. Srećom, samo na komarce.

Koji su načini da se nosite sa komarcima?
Proljeće i ljeto su periodi kada volimo provoditi vrijeme vani, iskoristiti vremenske prilike i uživati ​​u prirodi oko nas. Bez obzira da li smo u vrtu ili na terasi i balkonu, naše vrijeme opuštanja može biti poremećeno. Govorimo o komarcima koji nas muče na mnogim kontinentima.

S njima se svađaju i Italijani, koji već godinama koriste jedan pametan trik kada se zajedno piruju i provode duge večeri napolju. Zahvaljujući njemu, mogu u potpunosti uživati ​​u ljetnom vremenu sa svojim najmilijima bez straha od letećih uljeza.

Koji su načini da se nosite sa komarcima? Italijani ih tako efektivno obeshrabruju
U zavisnosti od toga gdje se nalazite u Italiji, ljeta mogu biti vruća i vlažna, što je idealno mjesto za razmnožavanje komaraca. Međutim, Italijani imaju način da ne budu prekriveni ugrizima od glave do pete. Ne samo da spavaju s otvorenim prozorom, već većinu vremena provode napolju. Zanimljivo je da uopće ne koriste hemijska rješenja. Preferiraju prirodne proizvode koji su sigurni, ekološki i često jednako učinkoviti kao i gotovi proizvodi dostupni u trgovinama.

Povezani sadržaj:  Srpski političar OCRNIO penzionere: “SJedite i kukate za penzije, LENČUGE JEDNE!” Prodajite kukuruz na ulici, POJAČAJTE NAM BUDŽET jer nemamo para!

Italijanski trik za odbijanje komaraca uključuje pravljenje posebne mješavine. Za pripremu je potrebno: plastična čaša, vinsko sirće, kora limuna i kriške luka.

Napunite čašu vinskim sirćetom do 3/4 visine.
U čašu dodajte kriške luka i limunovu koricu.
Pripremljene tegle postavite na strateška mjesta u vašem domu gdje su komarci najčešći.

Šta komarci mrze, kakav miris?
Šta komarci mrze, kakav miris? Posadite neke prirodne repelente
Možete stvoriti vrt pun proizvoda za kontrolu štetočina odabirom biljaka koje prirodno odbijaju insekte, posebno komarce. Postoji mnogo prelijepog bilja i cvijeća koje izgleda odlično, ali ima i jake mirise.

Bonus: Većina ovih biljaka također ubija muhe i druge dosadne insekte koji ljeti čine boravak vani manje ugodnim. Ovo su:

bosiljak,
lavanda,
limunova trava,
pepermint,
ruzmarin,
kopar.

PREUZETO

Kategorija: Zanimljivosti

Napisite svoj komentar na clanak: