POZNATI DOKTOR IZ TURSKE TVRDI: Evo kako da SMRŠATE i očistite jetru – POPIJTE OVO POLA SATA PRIJE OBROKA!

| April 28, 2024 | 21:57 | 1,368 | 0

Napitak poznatog doktora Mehmeta Oza, porijeklom iz Turske, koji prazni crijeva je blagotvoran za cijeli organizam!

Doktor Mehmet Oz je porijeklom iz Turske, a mnogima je poznat po svom detoks planu, za koji navodi da je veoma efikasan kod čišćenja crijeva, te pospješuje i mršavljenje. Objašnjava da je veoma važno i piti četiri ili više čaša vode za detoksikaciju, uz konzumiranje zdrave hrane, kako bi se što pre oslobodili toksina. Mehmet Oz je rođen 11. juna 1960. godine u Klivlendu, a njegov otac Mustafa je u to vrijeme radio kao ljekar u Americi. Završio je srednje obrazovanje u školi Tover Hill u Vilmingtonu, a potom je diplomirao na Univerzitetu Harvard 1982, stekao je ime kao kardiohirurg.

Jedan od glavnih ciljeva detoksikacije vodom:

Želimo da očistimo vaša crijeva na zdrav način. Ispostavilo se da su mnogi preopterećeni toksinima apsorbiranim iz ostataka pesticida na hrani, zagađenim vazduhom…Naša jetra ih često ne može dovoljno brzo filtrirati, “tako da se čuvaju u masnim ćelijama. Kako toksini napuštaju vaše tijelo, masnoće se brže sagorijevaju – a povrh toga, pokazalo se da antioksidansi u zelenom čaju ubrzavaju metabolizam do 35 odsto – objašnjava doktor.
Doktor je dobio ovaj moćan recept, evo od čega se sastoji:

-Pet šoljica hladne filtrirane vode
-Tri šoljice jakog zelenog čaja, kuhanog i ohlađenog
–Jedan ceo srednji krastavac s korom, narezan na kriške
-Sok od pola limuna
-Jedna četvrtina šoljice svježeg lista mente
-Polovina kašike kajenskog praha

Povezani sadržaj:  KAKO SAM IZBACILA VIŠAK TEKUĆINE: Kod nakupljanja vode u udovima isprobajte ova 2 napitka

Priprema:
Sve sastojke promiješajte i stavite u frižider. Pijte sat prije obroka. Bitno je da se držite neprerađene hrane, koristite zdravu masnoću, visokokvalitetne proteine ​​i puno bobičastog voća i povrća bogatog vlaknima i antioksidansima u svakom obroku.

novi.ba

 

Kategorija: Zdravlje

Napisite svoj komentar na clanak: