Prljave Zid0ve Možemo Očistiti I Bez Krečenja: Uz Ovaj Trik Sve Mrlje I Tragovi Će Nestati Za Tili Čas

| April 30, 2024 | 17:10 | 2,227 | 0

Na TikToku jedan stručnjak je pokazao kako da detaljno operete zidove.

Prvo što je potrebno da uradite je da obrišete cijeli zid većom krpom za prašinu, praveći vertikalne poteze gore-dole po zidu. Stručnjak naglašava da je važno redovno provjeravati krpu i vidjeti kada je treba otresti ili zamijeniti kako se prašina ne bi vratila na zid

Zatim bi trebalo da napunite sudoperu višenamjenskim sredstvom za čišćenje i vodom i umočiti u njega brisač prozora i dobro ga iscijediti. S brisačem onda treba proći preko površine zida, piše Dejli mejl.

bijeli-zidovi

Nakon toga, umočite krpu za brisanje u rastvor paste za čišćenje i vode i snažno istrljajte tvrdokorne mrlje na zidu i područja oko prekidača svjetla i utičnica, koji su izloženi masnoj prljavštini. Zatim isperite krpu u vodi, iscijedite je i ponovo obrišite ista mesta.

Stručnjak upozorava da ne smijete natopiti zid vodom ili ga prejako ribati. Brisanje odozdo prema gore može zvučati kontraintuitivno, ali na taj način sprječavate da mrlje ili prljava vlaga kaplju niz zid. Pripazite i što koristite za čišćenje i nemojte koristiti prejaka sredstva jer biste mogli oštetiti zidnu boju, prenosi Danas.

Povezani sadržaj:  Žena izgubi interes za muškarca mjesecima prije nego što ga ostavi: Savjet svim muškarcima

Kategorija: Zanimljivosti

Napisite svoj komentar na clanak: