Uklonite žute mrlje na jastucima: Uz ovaj sastojak će ponovo biti bijeli kao snijeg

| April 27, 2024 | 19:14 | 177 | 0

Koji je najbolji način da se riješite žutih jastuka? Napravite smjesu koja će ih ponovo učiniti bijelim!

Sigurno vam se barem jednom desilo da skinete jastučnice i vidite ružne žute mrlje na svojim jastucima.

Najčešći razlog zašto jastuci žute je naš znoj. Čak i ako se redovno tuširate i ne shvatate kako se to dešava, vjerovatno se znojite tokom noći i taj znoj se prenosi na vaš jastuk. Pogledajte koji je najbolji način da ih operete i da ponovo izgledaju kao novi.

Potrebno vam je:

Jedna šolja deterdženta za pranje,Jedna šolja deterdženta za suđe,malo izbeljivača

Pola šolje boraksa (natrijum tetraborat ili natrijum borat)

Počnite tako što ćete provjeriti da li se vaši jastuci mogu prati u mašini (većina se pere u mašini). Provjerite njihove etikete.

Podesite mašinu za pranje veša na 40 stepeni. Pomešajte navedene sastojke u plastičnoj posudi i stavite u mašinu za pranje veša zajedno sa dva jastuka.

Ako su vaši jastuci sintetički, koristite najnižu temperaturu. Uvijek provjerite njihove etikete. Ako nemaju etikete, pitajte u prodavnici u kojoj ste ih kupili.

Ako imate mašinu za sušenje veša, stavite jastuke unutra i dodajte dvije teniske loptice umotane u čiste čarape. Ovim ćete pomoći da vaši jastuci ponovo postanu paperjasti. Ako nemate mašinu za sušenje, jednostavno ih možete normalno osušiti na suncu tako što ćete ih raširiti.

Povezani sadržaj:  KAKO SE PRAVILNO ČISTI EKRAN TELEVIZORA: NIPOŠTO NE K0RISTITE OVA SREDSTVA, MOŽETE TRAJNO DA GA UNIŠTITE

(novi.ba)

Kategorija: Zanimljivosti

Napisite svoj komentar na clanak: