MOĆNA BILJKA ZA POVIŠEN HOLESTEROL I VISOK KRVNI PRITISAK: I to nije sve – travar Momčilo otkrio kako se PRAVILNO uzima!

| May 2, 2024 | 09:26 | 1,281 | 0

Narodni travar Momčilo Antonijević otkrio je zašto je neven biljka koja je dobra po zdravlje.

Neven je jedna od najčešće korišćenih biljaka u fitoterapiji, narodnim običajima i magiji naroda širom sveta. “Neven sadrži i flavonoide i zbog toga deluje na upalne procese u našem telu. Sadrži i tanine i gorke materije, potpuno je bezbedan i mogu da ga koriste i mala deca”, istakao je travar Momčilo Antonijević.

Neven je popularan i često korišćen u različitim tradicionalnim medicinama širom sveta. “Prvenstveno se koristi za organe za varenje, deluje vrlo blagotvorno na želudac. U sebi sadrži alantoin, supstancu koja stimuliše stvaranje novih ćelija i zato se u kombinaciji sa bokvicom koristi protiv čira na želucu i dvanaestopalačnom crevu, protiv gastritisa”, rekao je Antonijević.

Istakao je da neven blagotvorno deluje na jetru. Koristi se u kombinaciji sa crnim slezom i hajdučkom travom kod sindroma nervoznih creva. Deluje blagotvorno na čitav digestivni trakt. “Neven daje dobre rezultate kod osoba sa povišenim holesterolom, a u kombinaciji sa glogom i kod visokog krvnog pritiska. On širi volumen krvnih sudova”, objasnio je Antonijević.

Istakao je da zahvaljujući sadržaju beta-karotena i karotenoida neven deluje blagotvorno na oči. Obloge se stavljaju na nadražene oči. “Neven je i dobar meteorolog. Ako se do sedam sati ujutru ne otvore njegovi cvetovi, velika je mogućnost da će tog dana padati kiša”, naveo je travar i novinar Momčilo Antonijević.

Povezani sadržaj:  JEDINA GLJIVA KOJA NE MOŽE DA TRUNE: Ima nevjerovatne zdrave i hranljive vrijednosti…

Kategorija: Zdravlje

Napisite svoj komentar na clanak: