OVAKO SE JA TUŠIRAM I SVIMA PREPORUČUJEM ISTO! Kardiolog dr Tasić upozorava na grešku koja može da bude FATALNA

| May 2, 2024 | 17:07 | 810 | 0

Kardiolog dr Nebojša Tasić otkriva koje tuširanje je najbolje za zdravlje – toplom, mlakom, hladnom ili ledenom vodom.

Kao i svake godine, na Bogojavljenje, u toku su pripreme plivača koji će se za nekoliko sati takmičiti da što pre stignu do Časnog krsta. Mnogi se pitaju kako mogu tek tako da skoče u ledenu vodu, ali postoji niz priprema koje moraju da obave. Da li je opasno ili korisno za zdravlje plivati u ledenoj vodi i tuširati se ledenom vodom svakodnevno, otkrio je u “Jutru” na Prvoj kardiolog dr Nebojša Tasić.

“Ozbiljan pristup plivanju u ledenoj vodi jako je važan. Ovo je ekstremna stvar i treba da imate dobar preventivni pregled, bilo da ste mladi ili stari. Treba da proverite svoj organizam, srce i kardiovaskularni sistem. Čak ni tad nemate garanciju kako ćete reagovati. Profesionalni sportisti koriste ledenu vodu za kupanje. Jako je dobro tuširati se hladnom vodom, ali ne ledenom”, rekao je kardiolog i otkrio:

“To pomaže koži, cikulraciji, organizmu, imunitetu. Taj dan možemo da provedemo na kvalitetan način. Tuširanje hladnom vodom je poželjno. Na sve to imamo faktor zimogrožljivosti, prosto neki ljudi ne podnose hladnu vodu. Meni lično hladna voda ne smeta, ja volim i preporučujem takvo tuširanje. Ono što nikako ne preporučujem, to je skakanje u hladnu vodu jer temperaturni šok može da bude fatalan. Bolje je kad temperatura nije u minusu, ali šok za organizam je i kada se izađe iz vode”, upozorio je dr Tasić.

Povezani sadržaj:  Zbogom tamne mrlje, pege i bore: JEDAN SASTOJAK će li ih sve ukloniti za kratko vreme

Kategorija: Zdravlje

Napisite svoj komentar na clanak: