Psihijatar otkrio kako da PREPOZNATE PSIHOPATU za 5 minuta: Jedna stvar ih NEPOGREŠIVO ODAJE

| May 2, 2024 | 19:18 | 257 | 0

Niko ne želi biti okružen psihopatima, ali kako ih prepoznati? Prema članku u Inc. Magazinu, postoji nekoliko znakova koje možete primijetiti u roku od 5 minuta.

Psihopate vole da pričaju o određenim temama
Psihopate se često fokusiraju na razgovore o hrani, se*su i novcu, dok manje pominju porodicu, religiju i duhovnost. Ako primijetite da neko često ističe svoje fizičke užitke ili materijalno bogatstvo, možda je vrijeme za oprez.

Psihopate imaju planove, ali često nedostaje akcija

Imaju izuzetno visoko mišljenje o sebi i često sebe vide kao centralnu figuru. Iako iznose svoje ciljeve, često nemaju konkretnu strategiju kako ih postići. Ovo je suprotno od uspješnih pojedinaca koji detaljno planiraju svoje korake ka cilju.

Psihopate ne oponašaju neverbalne izraze drugih
Empatični ljudi često oponašaju neverbalne signale sagovornika, ali psihopate to ne čine. Oni su usredsređeni na sebe i ne reaguju na signale drugih ljudi.

Psihopate su fokusirane na nagrade po svaku cijenu
Mozak psihopata reaguje na nagrade s mnogo više dopamina nego mozak prosječne osobe, što ih čini posebno motivisanim za traženje nagrada, prenosi nova.rs.

Psihopate vole da radie za loše šefove
Zbog nedostatka empatije, psihopate mogu uspijevati pod zahtjevnim i arogantnim šefovima, jer se ne uzbuđuju zbog stresa ili neprijateljskog ponašanja.

Povezani sadržaj:  Uhapšen maloljetnik iz Banjaluke: Na Jutjub kanalu napisao "Banjaluko očekuj masakr" (FOTO)

Kategorija: Zanimljivosti

Napisite svoj komentar na clanak: