SVAKO JUTRO PIJEM ŠOT OD ĐUMBIRA! Svi se kunu u njegovu moć, otkrivamo kako STVARNO deluje na organizam (VIDEO)

| May 1, 2024 | 22:34 | 232 | 0

Internetom se širi recept za jutarnji šot od đumbira. Ima li smisla i kako ova namirnica deluje na organizam?

Nakon što je jedna žena otkrila da svako jutro pije šot od đumbira, mnogi su se zainteresovali i počeli da primenjuju istu naviku. Ona je istakla da pazi na svoje zdravlje i telo, kao i da joj tome doprinosi napitak od četiri sastojaka – pomorandže, limuna, đumbira i celera.

“Tako je jednostavno pripremiti šotove. Obožavam ovaj sok”, napisala je ona uz snimak koji pokazuje kako se pravi napitak koji je sipala u nekoliko flašica koje će uzimati svako jutro. Prvo je uzela jedan đumbir, potom celer, a na kraju je dodala dva velika lumuna i jednu pomorandžu. Sve namirnice je stavila u blender, dodala vodu, a dobijenu smesu procedila kroz gazu.

“Zašto izbacuješ pulpu? To su vlakna, a ona su vrlo zdrava za organizam”, napisala je jedna korisnica, a žena joj je objasnila da ne baca pulpu, već je koristi u salatama i drugim receptima. Činjenica je da ovaj napitak dobija sve veću popularnost, naročito u jutarnjim časovima, a da li zaista ima smisla i kako utiče na zdravlje, saznajte u nastavku.

Kako đumbir utiče na zdravlje?
U kombinaciji sa belim lukom i limunom, koren đumbira pomaže kod sezonskih respiratornih infekcija, pa je uključen u mnoge preparate koji smanjuju rizik od nastanka gripa i prehlade.
Čaj od đumbira daje energiju i olakšava podnošenje fizičkog i psihičkog stresa.
Neki sirupi protiv kašlja uključuju suvi ekstrakt đumbira kao ključni sastojak.
Hemijska jedinjenja pomažu u normalizovanju nivoa glukoze u krvi i poboljšavanju metaboličkih procesa. Đumbir u prahu je jedan od retkih začina koji je dozvoljen dijabetičarima.
Čaj od đumbira je uključen u ishranu gotovo svih dijeta.
U kom obliku je đumbir najbolji?
Nutricionisti, gastroenterolozi i doktori preporučuju konzumiranje svežeg đumbira. Upravo u ovom obliku zadržava maksimalnu količinu korisnih supstanci. Prilikom kupovine treba obratiti pažnju na izgled i gustinu korena. Dobar đumbir treba da bude svež. Osušen sadrži manje soka i više grubih vlakana, koja se teško žvaću i vare. Ako je kora glatka i tanka, znači da je đumbir svež. Što se duže čuva, sadrži manje vitamina, makroelemenata, mikroelemenata i alkaloida.

Povezani sadržaj:  NA LICU PIŠE BAŠ SVE: Znate Li Od Čega Bolujete Ako Su Vam Oči Podbuhle?

Pogledajte kako se prave šotovi od đumbira:

VIDEO 

Kategorija: Zdravlje

Napisite svoj komentar na clanak: