SVAKO JUTRO PIJEM ŠOT OD ĐUMBIRA! Svi se kunu u njegovu moć, otkrivamo kako STVARNO deluje na organizam (VIDEO)

Internetom se širi recept za jutarnji šot od đumbira. Ima li smisla i kako ova namirnica deluje na organizam?

Nakon što je jedna žena otkrila da svako jutro pije šot od đumbira, mnogi su se zainteresovali i počeli da primenjuju istu naviku. Ona je istakla da pazi na svoje zdravlje i telo, kao i da joj tome doprinosi napitak od četiri sastojaka – pomorandže, limuna, đumbira i celera.

“Tako je jednostavno pripremiti šotove. Obožavam ovaj sok”, napisala je ona uz snimak koji pokazuje kako se pravi napitak koji je sipala u nekoliko flašica koje će uzimati svako jutro. Prvo je uzela jedan đumbir, potom celer, a na kraju je dodala dva velika lumuna i jednu pomorandžu. Sve namirnice je stavila u blender, dodala vodu, a dobijenu smesu procedila kroz gazu.

“Zašto izbacuješ pulpu? To su vlakna, a ona su vrlo zdrava za organizam”, napisala je jedna korisnica, a žena joj je objasnila da ne baca pulpu, već je koristi u salatama i drugim receptima. Činjenica je da ovaj napitak dobija sve veću popularnost, naročito u jutarnjim časovima, a da li zaista ima smisla i kako utiče na zdravlje, saznajte u nastavku.

Kako đumbir utiče na zdravlje?
U kombinaciji sa belim lukom i limunom, koren đumbira pomaže kod sezonskih respiratornih infekcija, pa je uključen u mnoge preparate koji smanjuju rizik od nastanka gripa i prehlade.
Čaj od đumbira daje energiju i olakšava podnošenje fizičkog i psihičkog stresa.
Neki sirupi protiv kašlja uključuju suvi ekstrakt đumbira kao ključni sastojak.
Hemijska jedinjenja pomažu u normalizovanju nivoa glukoze u krvi i poboljšavanju metaboličkih procesa. Đumbir u prahu je jedan od retkih začina koji je dozvoljen dijabetičarima.
Čaj od đumbira je uključen u ishranu gotovo svih dijeta.
U kom obliku je đumbir najbolji?
Nutricionisti, gastroenterolozi i doktori preporučuju konzumiranje svežeg đumbira. Upravo u ovom obliku zadržava maksimalnu količinu korisnih supstanci. Prilikom kupovine treba obratiti pažnju na izgled i gustinu korena. Dobar đumbir treba da bude svež. Osušen sadrži manje soka i više grubih vlakana, koja se teško žvaću i vare. Ako je kora glatka i tanka, znači da je đumbir svež. Što se duže čuva, sadrži manje vitamina, makroelemenata, mikroelemenata i alkaloida.

Pogledajte kako se prave šotovi od đumbira:

VIDEO 

Related Posts

Naučno dokazano: Ovaj tretman može ublažiti bol koji uzrokuje išijas, rezultati su neverovatni

Razlike između grupa postale su očigledne u drugoj nedelji… Novo istraživanje koje je upoređivalo akupunkturu s placebo terapijom sugeriše da akupunktura može pomoći u ublažavanju bolova kod išijasa. Akupunktura ublažava…

Read more

Imate visok pritisak: Nemojte za doručak da jedete ove namirnice, ni za živu glavu

So nije jedini prehrambeni faktor koji doprinosi visokom krvnom pritisku. Stručnjaci iz Health Matcha izdvojili su četiri popularne opcije za doručak koje bi pojedinci s visokim krvnim pritiskom morali da…

Read more

Problemi sa zubom doveli do fatalnih posledica u Sarajevu: Doktor Marković upozorio na potencijalno opasne simptome

Ako se pravilo ne prostupa, možda doći do ozbiljnih komplikacija. Vest o smrti šesnaestogodišnje devojke iz Sarajeva nakon lečenja zuba u privatnoj ordinaciji šokirala je ceo region. Postavlja se pitanje…

Read more

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *