TIKVICE UKUSNIJE OD MESA!!! Zdravo i neverovatno ukusno

U današnjoj kulinarskoj avanturi, ulazimo u svijet okusa, gdje tikvice zauzimaju središnje mjesto, a zobena kaša postaje iznenađujuća zvijezda. Zaboravite tradicionalna jela od mesa; uskoro ćemo lansirati zdraviju i nevjerovatno ukusnu alternativu za kojom će vaša nepca još više žudjeti. Zato zasučite rukave jer pripremamo ukusne ćufte od ovsenih pahuljica od tikvica!

UVOD:
Tražite li ukusno jelo koje nije samo zdravo već i ukusno? Ne oklijevajte više! Tikvice su skromno povrće koje se može pretvoriti u kulinarsko remek djelo u kombinaciji s dobrotom zobenih pahuljica. Ovaj recept za okruglice od ovsenih pahuljica od tikvica ne samo da će zadovoljiti vaše nepce, već predstavlja i zdravu alternativu tradicionalnim ćuftima.

POTREBNI SASTOJCI:
1 tikvica (350g)
1 šargarepa
2 jaja
100 grama sira
Peršun
1 krompir
1 češanj belog luka
Sol
Crni biber
Paprika
4 kašike ovsenih pahuljica
2 kašike brašna
Maslinovo ulje

za sos:
2 kašike kisele pavlake ili jogurta
1 kašika majoneza
1 kašičica sušenog belog luka
1 kašičica dimljene paprike u prahu

NAČIN PRIPREME:

3.1 Tikvice narendati i ocediti
Prvo naribajte tikvice i ostavite da odstoje oko 15 minuta. Ovaj korak je ključan jer pomaže u uklanjanju viška vlage iz tikvica i osigurava da se polpete ne pokvase previše.

3.2 Mešanje sastojaka
Kada se ocijede, ocijedite preostalu vodu iz tikvica i dodajte naribanu šargarepu. Zatim u smjesu umiješajte jaja, sir, peršun, rendani krompir i bijeli luk. Začinite solju, crnim biberom, provansalskim začinskim biljem i malo paprike za dodatnu aromu.

Sada je vrijeme da predstavimo tajni sastojak – zobene pahuljice! Ovsene pahuljice sameljite u blenderu dok ne dobijete dobru konzistenciju i dodajte ih u smjesu. Pomiješajte sve sastojke i ostavite da odstoji oko 15 minuta kako bi se zobene pahuljice proširile.

3.3 Oblikovanje i prženje ćufte
Kako se smjesa odmara, počeće se formirati male ćufte. Svaku ćuftu premažite brašnom da dobije hrskavu teksturu. Zagrejte tiganj sa maslinovim uljem i pržite ćufte oko 4-5 minuta sa svake strane, ili dok ne porumene i ne budu pečene.

Napravite ukusne umake
Uz ukusne ćufte od tikvica i ovsene pahuljice pripremićemo ukusan sos:

Pomiješajte 2 kašike kisele pavlake ili jogurta sa 1 kašikom majoneza.
U smjesu dodajte nasjeckani kopar, sušeni bijeli luk i prstohvat dimljene paprike.
Dobro promiješajte i sos je spreman da vaša jela učini još ukusnijim!

Related Posts

FAŠIRANE ŠNICLE OD MLJEVENOG MESA OVAKO IH JA PRAVIM I MENI SU NAJBOLJE

Sastojci: 500 gr mlevenog govedjeg mesa 2 osrednja krompira 2 sargarepe 1 glavica crnog luka 1 jaje malo soli i brasna Priprema: U mleveno meso narendati krompir i sargarepu, dodati…

Read more

Ova pita sa sirom je tako ukusna da mogu da je pravim svaki dan! Brz i jednostavan recept

Prepustite se slanim okusima ove slane pite od svježeg sira i krem ​​sira, izvrsne kulinarske kreacije koja je idealna za osvježavajući ručak ili divno predjelo. Zamamna kombinacija hrskavog filo tijesta…

Read more

Ovi hljepčići se spremaju za samo nekoliko minuta…Brzo i ukusno

Želite dodati ugodan štih svom jutarnjem obroku ili poboljšati svoju večeru slatkim prilogom? Ne tražite dalje od ovog jednostavnog recepta za domaći kruh. Napravljeni od osnovnih namirnica kao što su…

Read more

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *