Žena Rodila Bebu U 38. Godini I Htjela Da Je O0tavi U Porodilištu: 0no Što Joj Je Babica Tad Uradila Pamtiće Do Groba

| May 27, 2024 | 21:12 | 7,246 | 0

Ispovest babice koja je sprečila Srpkinju da ostavi bebu u porodilištu, prepuna je emotivnih detalja.

 

Mnoge žene imaju negativna iskustva u porodilištima, žaleći se uglavnom na tretman koji tamo dobijaju. Međutim, ispovest nekadašnje glavne sestre na jednom ginekološko – akušerskom odeljenju u Srbiji, koja nikoga nije ostavila ravnodušnim i mnogima je vratila veru u humanost.

Bila je na porođaju žene koja je na svet donosila dete koje niko iz njene okoline nije prihvatalo. Zatrudnela je u 38. godini, u vanbračnoj zajednici. Roditelji su je se zbog toga odrekli, od rođenog brata dobijala je pretnje, partner je nestao, a ona je poželela da tek rođenu bebu ostavi u porodilištu jer nema od čega da je izdržava.

VIŠE NA WEBU

 

Slab vid? Novi način za vraćanje vida za nedelju dana
O Caps

Imate li više od 70 kg? Napiši ovaj recept
Quick Fit

Čaša ga može riješiti 7 kg u 2 tjedna
Quick Fit
Nakon porođaja nije želela ni bebu da stavi na grudi da ne bi razvila snažnu emotivnu vezu sa njom. Ipak, život je nedavno rešio da ovoj sestri i ženi koja se tada porađala ponovo ukrsti puteve. Ona je ipak zadržala dete, ispunjena je i uspešna žena sa srećnim i odraslim detetom, a puna emocija ova sestra je odlučila da posle toliko godina podeli njihovu priču na društvenim mrežama.

Povezani sadržaj:  Moj brat nikada nije imao djevojku, a prije 3 dana je došao u dnevnu sobu i rekao kako ćemo upoznati

“Radila sam tada na ginekološko akušerskom odelj.kao gl.sestra. Ujutru bih pre vizite obišla sve tri strane odeljenja,videla šta se dešavalo u toku noćne smene i spremila se za vizitu.

Tog jutra,kao i obično dobijem izveštaj o broju porođaja i stanju porodilja i beba. Za jednu porodilju mi prenesu da nije htela da prihvati bebu. Uđem kod nje, devojka 38 godina starosti plače. Kaže da je beba rođena u vanbračnoj vezi i da njena porodica ne želi da je prihvati, pa ona ne može da je stavi na grudi jer će se još više vezati, a mora da je ostavi. Otac deteta se ne pojavljuje.

Kažem joj da se smiri i da ću doći kod nje kada završimo vizitu. Tako i bude. Devojka mi ispriča sve, a ja joj objasnim proceduru. Opipavam osetljiv teren.

Pitam je da li ona, ako izuzmemo njenu porodicu, želi da vidi i stavi bebu na grudi. Kaže da želi – kroz suze. U teškoj je finansijskoj situaciji i ne zna kako će gajiti dete bez podrške svojih. Kažem joj da ću pozvati Centar za socijalni rad i da ćemo svi pomoći, samo da ne ostavlja bebu.

Pozovem Centar, dam podatke i zamolim ih da dođu što pre. Došli su socijalni radnik i psiholog. Razgovarali su sa njom i kazali šta oni mogu da urade da joj pomognu. Njeni je zovu, prete, ona uznemirena, plače. Uzmem njen telefon i kažem bratu koji je bio najljući da ću obavestiti policiju jer mi uznemiravaju pacijentkinju.

Povezani sadržaj:  IZABERITE JEDNU DJETELINU: Recite nam broj, a mi vam otkrivamo da li vas u životu čeka sreća

Ona uzme bebu u naručje, stavi je na podoj i tada sam znala da će biti sve u redu. Pojavi se njena tetka, uzeće je kod sebe. Centar je finansijski pomogao koliko je bio u mogućnosti, a mi smo sakupili neku količinu novca i na otpustu joj dali.

Spakovali smo joj neke osnovne stvari za bebu i ispratili je kod tetke.

Brzo je našla posao i živela pristojno. Posle je otišla u inostranstvo sa svojim detetom. Videla sam ih pre par godina. Ne bih je prepoznala da mi se nije javila. Dete poraslo, ona sredjena, srećna”.stil

Kategorija: Zanimljivosti

Napisite svoj komentar na clanak: