Br.1 VITAMIN za sprječavanje UČESTALOG NOĆNOG MOKRENJA!

| June 19, 2024 | 22:01 | 238 | 0

Buđenje tijekom noći radi pražnjenja mjehura, više od jednog puta, nije nimalo zdravo. Taj problem se zove nokturija i može značajno utjecati na čovjekovo svakodnevno raspoloženje.

Nokturija kao simptom prekomjerno aktivnog mokraćnog mjehura
Nokturija ili nikturija veže se uz noćno mokrenje koje budi osobu iz sna kako bi išla isprazniti mokraćni mjehur. Često se uz nju javlja i nokturalna poliurija, tj. prekomjerna potreba za mokrenjem tijekom noći. Ona je stanje koje se češće povezuje sa starenjem i to podjednako kod oba spola, a uzrokuje poremećenu kvalitetu sna i pospanost po danu.

Što se više približavamo našoj starosti, većina će ljudi iskusiti buđenje noću kako bi otišli mokriti. No osim starijih, nokturija pogađa i znatan broj mlađih osoba te se pretpostavlja da se javlja u 13-20% osoba mlađih od 50 godina. Istraživanja su pokazala da nokturija, zbog utjecaja na fizičko i psihičko stanje, povisuje rizik za druge bolesti, padove i frakture te smanjen životni vijek.

U videu ispod pogledajte vitamine za sprecaanje nocnog mokrenja:

Povezani sadržaj:  ŠTA NIKAKO NE TREBA DA RADITE AKO IMATE VISOK, A ŠTA AKO VAM JE NIZAK PRITISAK: Ljekar Objasnio Zašto Je Razlika Značajna, Obavezno Pročitajte

Kategorija: Zdravlje

Napisite svoj komentar na clanak: