Djevojka (24) mislila da ima UPALU KRAJNIKA, a onda je počeo pravi HOROR: Umjesto obične grlobolje, morala je da se BORI ZA ŽIVOT

| June 28, 2024 | 21:46 | 296 | 0

Ovo nije očekivala

Naizgled obični problemi sa gutanjem, za koje je Georgina Mason (24) mislila da je upala krajnika, doveli su do dijagnoze koja joj je promenila život iz korena – akutne mijelocitne leukemije.

Naime, Georgina svoje probleme s gutanjem je shvatala kao infekciju jer je pre već nekoliko puta imala upalu krajnika, ali nakon što je popila antibiotike, problem sa gutanjem se nastavio i jedva je mogla da otvara usta.

Primljena je u bolnicu “East Surrey” gde su joj lekari uradili analize kako bi otkrili šta nije u redu, a u avgustu 2021. godine dijagnostifikovana joj je akutna mijelocitna leukemija (APML) nakon nedelju dana u bolnici.

Simptomi bolesti Georgini ovo nije prvi put da se suočava sa strahotom kancera, naime izgubila je oca Paula (54) od raka kada je imala 15 godina, a sa svoje samo 24 shvatila je da nešto nije kako treba sa njom. U julu 2021. godine, Georgina je počela da primećuje da je malo smršala, ali nije razmišljala o tome jer je bila srećna što je tokom leta izgubila nekoliko kilograma, ali zabrinjavajuće je bilo to što je otkrila da joj desni lako krvare i da brzo dobija modrice.

“Nikad nisam imala krvarenje iz nosa ili nešto slično, ali odjednom sam ga dobila. Samo sam mislila da su modrice posledica moje nespretnosti”, objasnila je Georgina, prenosi “The Sun”.

Povezani sadržaj:  Prije spavanja na zglobove utrljajte OVO ULJE: Kada se probudite NEĆETE VJEROVATI!

Nakon što je pomislila da ima upalu krajnika u julu 2021. godine, dali su joj antibiotike kako bi uklonili infekciju. Ipak, nakon nekoliko nedelja još uvek nije mogla da guta i jedva je mogla da otvori usta, navodeći da lekovi koji su joj prepisali, ne deluju.

Kasnije je primljena u bolnicu “East Surrey” od strane njenog lekara opšte prakse gde su joj uradili još neke nalaze kako bi videli o čemu se radi. “Počela sam da dobijam grozan crveni osip po celom telu. Lekari su mislili da je to mogla da bude reakcija na antibiotike, ali nije nestala kada sam prestala da ih uzimam”, rekla je Georgina.

Na kraju, nakon biopsije koštane srži, u avgustu 2021. godine uspeli su da joj utvrde leukemiju. “Nisam baš shvatala šta su rekli. Moja mama Elizabet je bila više uzrujana od mene, ali ja sam jednostavno utihnula”, prisetila se .

georgina

Foto: Facebook printscreen/Georgina Masson

Georgina je upućena u bolnicu “Royal Marsden” gde su je poslali na lečenje jedan dan nakon što je primila groznu vest. “Prvo su mi rekli da imam soj AML-a, koji nije tako redak, pa su rekli da mogu da idem kući i da započnem hemoterapiju za nedelju dana, ali na putu ka kući me nazvali da mi kažu da su detaljnije istražili nalaze i da treba da počne hemoterapija te večeri. Samo su mi rekli da imam rak dan pre i odjednom sam počela hemoterapiju.

Povezani sadržaj:  Momentalno zaustavite glavobolju: Čaša ovog napitka spasiće vas jake migrene!

Sve je bilo tako brzo”, rekla je. Lečenje Georgina je započela lečenje u avgustu 2021. godine i od tada je prošla sedam ciklusa hemoterapije.

“Bilo je jako teško. Od toga sam imala veoma jake glavobolje do te mere da sam morala da sedim u potpuno mračnoj sobi s maskom za oči, ali nedavni rezultati pokazuju da sam gotovo u potpunoj molekularnoj remisiji. Osećam se pozitivnije sada kada prolazim kroz ovo, međutim, bilo je trenutaka u kojima sam mislila da ću da umrem. Samo sam srećna što sam to rano dobila”, objasnila je Georgina, prenosi “The Sun”.

sd.rs

Kategorija: Zdravlje

Napisite svoj komentar na clanak: