IZLUĐUJU VAS KOMARCI? Razrežite OVO VOĆE na pola i ostavite u ćošak, NIKADA IH VIŠE NEĆETE VIDJETI BLIZU

| June 27, 2024 | 09:07 | 2,051 | 0

Roštiljanje s prijateljima u bašti, uživanje s porodicom u toploj večeri na terasi, gledanje u beskrajno zvjezdano nebo s balkona tokom mirne vedre noći, mogu vam pokvariti dosadni komarci.

Koliko puta vam se to desilo?

No, postoji rješenje iz prirode.

U žar uglja dok pečete roštilj ubacite grančicu ruzmarina kako biste otjerali uljeze, a na stol stavite limun presječen napola, pa u njega pobodite karanfilić.

Izgledaće lijepo, širiti predivan, sovježavajući miris koji se insektima neće svidjeti.

U neposrednoj blizini terase ili u balkonskim saksijama posadite biljke koje će vam biti efikasni saborci u borbi protiv sitnih krvopija:

Matičnjak je prava legenda među biljkama koje „tjeraju” muhe. Ukoliko ste prekasno odreagovali, i ujeo vas je komarac, matičnjak će vam pomoći. Uberite svjež listić i prstima na mjesto ujeda iscijedite sok, pa ostavite da se osuši.

recommended by

 

BITCOIN BANK
Milionerka iz Srebrenik pokazuje kako zarađuje 11 300 KM dnevno
Bez rada zarađuje milione
SAZNAJ VIŠE
Lavanda, predivnog izgleda i još ljepšeg mirisa, upravo se mirisom bori protiv dosadnih mušica i komaraca.

Ako volite egzotične biljke i pritom ste ljubitelj vrlo modernih visećih korpi, vaš izbor u borbi protiv insekata može biti tamjanika, piše Lisa.

Povezani sadržaj:  AKO ŽELITE DA VAM PARADAJZ U BAŠTI RASTE DUPLO VIŠE POSPITE ZEMLJU OVIM:Samo tako neće da ISTRULI i bit će ga u IZOBILJU

Kategorija: Zanimljivosti

Napisite svoj komentar na clanak: