POJEDITE KAŠIČICU MEDA PRED SPAVANJE: Niste NI SVJESNI na šta sve UTIČE U ORGANIZMU, prodisaćete

| June 28, 2024 | 23:56 | 279 | 0

Med je jedan od najlekovitijih darova prirode, a tvorac „medne dijete“ tvrdi da fruktoza i glukoza u medu telu daju „gorivo“ koje mu je neophodno tokom noći, a koje kontroliše ravnotežu nivoa šećera u krvi i pospešuje sagorevanje masnoća

Svi sanjamo o tome da gubimo kilograme, a da se ne angažujemo i ne odričemo previše. Iako zvuči suviše dobro da bi bilo istinito, britanski farmaceut Majk Mekines osmislio je režim ishrane koja pomaže da mršavimo dok spavamo.

– Hibernacijska dijeta se odnosi na regulisanje vašeg ličnog sistema prirodnog oporavka za kontrolu težine. Ključ je pokretanje mehanizma za oporavak tela tokom noći – metabolizam se ubrzava, masti se sagorevaju, a smanjuje se i nivo hormona stresa – rekao je britanski stručnjak i istakao da pred spavanje treba pojesti kašičicu meda.

Med je jedan od najlekovitijih darova prirode, a tvorac „medne dijete“ tvrdi da fruktoza i glukoza u medu telu daju „gorivo“ koje mu je neophodno tokom noći, a koje kontroliše ravnotežu nivoa šećera u krvi i pospešuje sagorevanje masnoća.

Za bolji efekat u procesu mršavljenja bilo bi dobro šećer potpuno zameniti medom. Savet je da iz ishrane izbacite šećer, zaslađenu hranu i veštačke zaslađivače.

Dakle, ako želite da smršate, jedan od najvažnijih koraka jeste da 30 minuta pre nego što odete u krevet pojedete jednu kašiku meda. Prevelika količina meda takođe može da poveća nivo šećera u krvi, a time i nivo insulina, zato je preporuka da ne uzimate nikad više od jedne kašike. (espreso.co.rs)

Povezani sadržaj:  "Svakog jutra stavljala sam kašičicu kokosovog ulja u kafu i posle 20 dana nisam mogla da poverujem u ono što vidim"

Kategorija: Zdravlje

Napisite svoj komentar na clanak: