ZA OVAJ D0MAĆI SOK SE KAŽE DA JE ZDRAVLJE U TEČNOM STANJU: Starinski RECEPT Od 3 Sastojka Raspametiće Sve Domaćice

| June 29, 2024 | 08:43 | 1,310 | 0

Prema zdravstvenoj platformi Healthline, borovnice su bobice bogate hranjivim tvarima koje su odlične za krvni tlak, bolesti srca, pamćenje i oporavak mišića.

Bogate su vlaknima, kao i vitaminima C, K i manganom. Imaju najveća antioksidativna svojstva od svih vrsta voća i povrća, a flavonoidi su najučinkovitiji antioksidansi u bobičastom voću. Borovnice nisu samo dobre za zdravlje, već od njih možete pripremiti najukusnija jela i pića, a danas vam predlažemo da napravite domaći sok od borovnice koji možete piti i zimi. Uopšte nije komplikovano i odličnog je ukusa.
POTREBNI SASTOJCI:
1 kg borovnica
500 g šećera
1 litar vode
1 vrećica limunovog soka

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

NAČIN PRIPREME:
Operite i osušite borovnice, a zatim ih sameljite štapnim blenderom ili gnječilicom za krompir. Ne pretjerujte jer ne biste trebali postati kašasti. Zatim dodajte šećer i limunov sok i dobro promiješajte. Pokrijte krpom i ostavite da odstoji oko 24 sata. Za to vrijeme promiješajte nekoliko puta da se šećer otopi. Kuvajte na laganoj vatri i kada počne da ključa, kuvajte još 15 minuta. Skinite sa šporeta i ostavite da se ohladi. Malo ohlađen sok procijedite kroz gazu i dobijeni sirup sipajte u sterilizirane boce. Dobro zatvorite i pasterizirajte ako želite da se ne pokvari. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim prebacite u frižider.

Povezani sadržaj:  Stavite ga u svoju sobu i bićete slobodni od komaraca i muva za sat vremena: ŠTETA ŠTO JE OVAJ STARI TRIK DANAS SKORO ZABORAVLJEN!

Kategorija: Zanimljivosti

Napisite svoj komentar na clanak: