Evo zašto vam ujutro smrdi iz usta: Ne stidite se, ovo je razlog zbog kojeg vam se to dešava

| July 8, 2024 | 11:53 | 1,148 | 0

Suočavanje s jutarnjim zadahom je nešto s čime se mnogi bore, ali malo ko o tome javno govori. Postoje različiti faktori koji doprinose nastanku ovog problema, kao što su loša dentalna higijena, hrkanje i žvakanje žvakaćih guma prije spavanja.

Jedan od glavnih uzroka jutarnjeg zadaha je suhoća usta koja nastaje tokom noći. Tijekom spavanja, usta postaju poput pustinje, a nedostatak sline omogućava lošim bakterijama da se množe i izazovu neprijatan miris.

Uz to, ako niste dobro oprali zube prije spavanja, ostatci hrane mogu ostati zarobljeni među zubima, doprinoseći razvoju bakterija i lošem zadahu.

Žvakanje žvakaćih guma također može pogoršati situaciju, jer sadrže sastojke poput aspartama koji hrane loše bakterije u ustima.

Međutim, postoje neki trikovi koji mogu pomoći u borbi protiv jutarnjeg zadaha. Na primjer, žvakanje peršina ujutro može djelovati antibakterijski, dok konzumiranje hrane bogate vodom poput celera ili jabuka može potaknuti proizvodnju sline i ovlažiti usta.

Također je važno izbjegavati pića poput kave, gaziranih pića i slane hrane, jer ona mogu isušiti usta i pogoršati problem. Ako već koristite žvakaće gume, bolje je ograničiti njihovu upotrebu na jutro, jer žvakanje gume prije spavanja može imati suprotan učinak.

Također, dobro je koristiti sredstva za oralnu higijenu poput sode bikarbone ili peroksida, koji mogu pomoći u ubijanju bakterija i osvježavanju daha. Uz pravilnu njegu i određene navike prehrane, možete se lakše nositi s jutarnjim zadahom i osjećati se svježe tokom dana.

Povezani sadržaj:  POLICAJAC VAN DUŽNOSTI NAS*MRT PRETUKAO 35-GODIŠNJAKA I JOŠ POBJEGAO SA LICA MJESTA

Kategorija: Zanimljivosti

Napisite svoj komentar na clanak: