KON0BAR MILAN VRATIO NOVČANIK PUN PARA KOJI JE NAŠAO U SEPAREU: A Onda Je Uslijedio Potez Vlasnika

| July 3, 2024 | 12:21 | 2,182 | 0

Milan Đorđević, konobar u čuvenom bujanovačkom bistrou Oaza, nesumnjivo je ovogodišnji heroj i simbol poštenja.
Prvog dana februara, kada su gosti platili i otišli, na tezgi je prilikom čišćenja stola pronašao novčanik sa ličnim dokumentima i 970 evra.
Stavio sam novčanik na šank. Sat-dva kasnije prišao je čovjek i pitao jesmo li pronašli novčanik – ispričao je Millan Buanovaku.

On je tipičan bečki konobar, u suprotnosti sa lokalnom sredinom, nosi leptir mašnu, lepo vaspitan, toči sebi piće ne čekajući da naručite, tih i nenametljiv.
Kada se gost vratio po novčanik, nije bio u nevolji:
Nije bio siguran gdje mu je novčanik sakriven, pa je došao kod nas da pita. Naravno, odmah sam mu vratio novčanik – rekao je Milan.

Nije požalio što ga vlasnik novca nije počastio kafom, a kamoli novcem.
Ne treba mi tuđi – skroman je Milan.

Rekao je da mu ovo nije prvi put da se susreće sa sličnom situacijom u svojoj 16-godišnjoj karijeri konobara.
Prije nekoliko godina, u jednom drugom lokalu u kojem sam radio, mušterija je zaboravila novčanik u kojem je bilo 4.000 eura i ja sam mu ga odmah sutradan vratio. U baru sam našao i svoj telefon, dokumente i kartice i uvijek sam ih vraćao. Niko mi nikada nije kupio kafu, ali ne kajem se. Ono što sam našao nije moje i nije mi trebalo, kao što mi nije trebao neko da me počasti zbog poštenja i na kraju zbog građanske dužnosti – iskren je Milan.Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Povezani sadržaj:  Jelena Đoković je od SVOG MLEKA pravila SAPUNE! Ova mama ga PRODAJE, a EVO ZAŠTO ljudi KUPUJU njen proizvod

Kategorija: Zanimljivosti

Napisite svoj komentar na clanak: