Samo 3 glavna sastojka i imaćete nevjerovatnu i zdravu večeru! Jednostavan i jeftin recept

Ako tražite ukusan i hranjiv izbor za brzi obrok ili međuobrok, ove pljeskavice od povrća savršeno su rješenje. Prepuni hranjivih blagodati tikvica, mrkve i krumpira, te poboljšani okusima sira i začina, ove pljeskavice zasigurno će ugoditi i djeci i odraslima.

Ukupno vrijeme potrebno za ovaj recept je 35 minuta, od čega je 15 minuta posvećeno pripremi i 20 minuta kuhanju.

POTREBNI SASTOJCI:

Za ovaj recept trebat ćete naribati jednu tikvicu, jednu mrkvu i dva krumpira. Sitno nasjeckajte mladi luk i naribajte 100 grama (3,5 oz) sira. U posebnoj zdjeli umutiti tri jaja i dodati četiri žlice griza. Začinite solju i crnim paprom po ukusu. Na kraju upotrijebite biljno ulje za prženje.

KAKO PRIPREMITI OVAKO UKUSNE PLJESKAVICE?

 

Počnite s pripremom povrća. Naribajte tikvicu, mrkvu i krumpir pazite da budu sitno nasjeckani. Da biste uklonili višak vlage iz naribanog povrća, upotrijebite čistu kuhinjsku krpu ili gazu i čvrsto je ocijedite.
Nasjeckajte mladi luk na sitno. Pomiješajte sve sastojke.
Pomiješajte naribane tikvice, mrkvu, krumpir i nasjeckani mladi luk u prostranoj posudi za miješanje. U istu zdjelu umiješajte naribani sir, umućena jaja i griz. Provjerite jesu li svi sastojci dobro izmiješani.

Dodajte sol i crni papar po svom ukusu. Miješajte dok se svi sastojci dobro ne sjedine.
Da biste napravili kotlete, jednostavno oblikujte male količine smjese u pljeskavice ili kotlete. Nastavite s pečenjem kotleta u pećnici.

Započnite zagrijavanjem biljnog ulja u velikoj tavi na srednjoj vatri. Budite oprezni dok nježno stavljate kotlete u tavu i nastavljate ih peći dok ne dobiju raskošnu zlatnu nijansu i zadovoljavajuću hrskavost sa svake strane, što obično traje oko 3 do 4 minute po strani.

Nakon što ste kotlete izvadili iz tave, prebacite ih na papirnate ubruse kako bi se uklonio višak ulja. Evo nekoliko prijedloga za posluživanje.

Za lagan i hranjiv obrok uživajte u kotletima od povrća dok su još vrući. Popratite ih prilogom od jogurta, kečapa ili ajvara. Za završetak obroka dodajte svježu salatu kao savršeni par.

 

Related Posts

FAŠIRANE ŠNICLE OD MLJEVENOG MESA OVAKO IH JA PRAVIM I MENI SU NAJBOLJE

Sastojci: 500 gr mlevenog govedjeg mesa 2 osrednja krompira 2 sargarepe 1 glavica crnog luka 1 jaje malo soli i brasna Priprema: U mleveno meso narendati krompir i sargarepu, dodati…

Read more

Ova pita sa sirom je tako ukusna da mogu da je pravim svaki dan! Brz i jednostavan recept

Prepustite se slanim okusima ove slane pite od svježeg sira i krem ​​sira, izvrsne kulinarske kreacije koja je idealna za osvježavajući ručak ili divno predjelo. Zamamna kombinacija hrskavog filo tijesta…

Read more

Ovi hljepčići se spremaju za samo nekoliko minuta…Brzo i ukusno

Želite dodati ugodan štih svom jutarnjem obroku ili poboljšati svoju večeru slatkim prilogom? Ne tražite dalje od ovog jednostavnog recepta za domaći kruh. Napravljeni od osnovnih namirnica kao što su…

Read more

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *