Slijedeći ove korake, nutricionist je otkrio najjednostavniju metodu za uklanjanje sala s trbuha, što rezultira njegovim otapanjem bez napora

| July 6, 2024 | 22:37 | 1,860 | 0

Kroz niz sustavnih koraka, nutricionist je otkrio najjednostavniji pristup za učinkovito uklanjanje abdominalnog sala, što dovodi do njegovog otapanja bez napora.

Visceralna masnoća, koja se nalazi u trbušnoj šupljini i obavija ključne organe poput jetre, gušterače i crijeva, povezana je s većim rizikom od bolesti srca, bolesti jetre, dijabetesa tipa 2 i specifičnih vrsta raka.

Ključ učinkovitog smanjenja sala na trbuhu, kako navodi nutricionistica Temi Lakatos Šems, leži u kombinaciji redovite tjelovježbe i zdrave prehrane.

1. Smanjite količinu poslužene hrane

 

Kako biste pronašli zadovoljstvo svojim strukom, početna radnja koju trebate poduzeti je smanjiti veličinu vaših porcija. Iako se ovaj prijedlog može činiti beznačajnim, on ima značajan utjecaj na vaše prehrambene obrasce.
Poznati američki nutricionist otkrio je da ljudi imaju tendenciju puniti tanjure bez obzira na veličinu. Međutim, odabir manjih tanjura može pružiti istu razinu mentalnog zadovoljstva kao i puni tanjur, dok istovremeno smanjujete potrošnju kalorija za nekoliko stotina kalorija po obroku.

Za održavanje zdravog načina života preporučljivo je suzdržati se od konzumiranja alkoholnih pića tri nedjelje u mjesecu.

Prepuštanje slatkim koktelima uz konzumiranje alkoholnih pića može rezultirati brzim nakupljanjem kalorija.

Često se zanemaruje da Šemas ističe kako alkohol zapravo može potaknuti naš apetit. Uživanje u koktelima može znatno pridonijeti debljanju jer unose dodatne kalorije u naš sustav.

Povezani sadržaj:  Ova tri horoskopska znaka čeka 10 najljepših godina u životu

3. Dajte povrću prioritet

Uključivanje povrća u vašu prehranu je mudra navika jer visok sadržaj vlakana pomaže u promicanju osjećaja sitosti, sprječavajući potrošnju viška kalorija.

Prema savjetima nutricionista, preporuča se pojačati okus salate dodatkom limuna ili octa, a pritom se odlučiti za zdravije maslinovo ulje.

4. Ograničite unos voćnog soka

Slično kao što alkoholna pića mogu spriječiti vaš napredak u mršavljenju, slatka gazirana pića i pića mogu polučiti isti ishod. Ključno je prepoznati da je dodani šećer često prisutan u različitim vrstama sokova, stoga je odabir vode ili svježe cijeđenih sokova bolji izbor.

Post povremeno

Ako još niste isprobali povremeni post, sada bi bio zgodan trenutak da istražite i eksperimentirate s njim.

Uobičajena metoda povremenog posta uključuje dijeljenje obroka u osmosatni prozor, nakon čega slijedi 16-satno razdoblje posta.

Meditativne poslastice

Nužno je suzdržati se od uživanja u slatkim delicijama i sladoledu ili barem smanjiti njihov unos. Ovi štetni zalogaji služe samo za pojačavanje vaših želja.

Birajte međuobroke koji imaju mekšu teksturu, poput orašastih plodova i voća s niskim sadržajem šećera, kako biste izbjegli pretjeranu hrskavost.

Polako, duboko dišite prije obroka.

Primjenom ove strategije, kako je predložio Temi, možete učinkovito smanjiti brzinu kojom konzumirate svoje obroke. To će zauzvrat dovesti do sporije potrošnje. Važno je imati na umu da je mozgu potrebno oko 20 minuta da prepozna osjećaj sitosti. Nadalje, održavanje stanja smirenosti omogućuje vam donošenje racionalnih odluka kada je riječ o odabiru onoga što jedete i smanjuje šanse da se prepustite emocionalnom jedenju.

Povezani sadržaj:  Ostavila sam momka jer nije bio dovoljno financijski stabilan….

Kategorija: Zanimljivosti

Napisite svoj komentar na clanak: