Prirodni recept za liječenje proširenih vena i celulita

| October 6, 2020 | 22:31 | 1,040 | 0

Celulit je nažalost, čest problem, a žene su sklonije tome, čak 90 posto onih starijih od 18 godina imaju celulit. Sastoji se od staničnog otpada, masnoća i vode, a najčešće se pojavljuje na bokovima i bedrima. Dosta podsjeća na narančinu koru.

Najčešći uzroci celulita su masne i prženu hranu, isto i kofein. Brojni doktori prirodnog zdravlja ukazuju na to da se celulit može ukloniti ili smanjiti na jednostavan i prirodan način, pomoću zdravih sastojaka.

Jedan od najučinkovitijih anticelulitnih lijekova je ružmarin u alkoholu. Ova nevjerojatna biljka ima brojne zdravstvene prednosti, a taj lijek je vrlo jednostavan za pripremu. Ružmarin raste u vrtovima, šumama, a može se čak uzgajati u loncu kod kuće, ili ga kupiti u najbližem biljnim ljekarnama ili trgovinama zdrave hrane, piše “Aura“.

Ružmarin u alkoholu će vam biti od velike pomoći kod sljedećih zdravstvenih problema:

– Celulit
– Protiv prehlade i gripe
– Bol u vratu
– Modrica
– Problema s cirkulacijom i proširenim venama

– Sprečava gubitak kose
– Bolovi u mišićima, uganuća, bolova u zglobovima,reumatizam

Potrebni sastojci:

1 grančica svježeg ružmarina, lišće i cvijeće, ako je moguće
Alkohol (medicinskog alkohola, ali možete i koristiti rakiju)
1 spremnik od stakla (manja boca)

Povezani sadržaj:  Bundevino ulje za bolje zdravlje, prostatu, kosu, lice…

Način pripreme:

Možete koristiti sušeno lišće i cvijeće, ali neće biti isto. Ako je moguće cijeli biljku isjeckajte na manje komadiće i stavite u posudu ili manju staklenu bocu. Prelijte sa alkoholom do vrha. Dobro zatvorite i ostavite 15 dana na tamnom mjestu.

Korištenje:

Nakon toga procijediti i sipati u staklenu posudu, opet držati ga na tamnom mjestu. Ovu dobivenu smjesu od ružmarina bi trebali koristiti za masažu nogu. Najbolje prije spavanja da djeluje tokom noci. A ovdje možete više pročitati od balzamu od ružmarina za kosu.

Napomena: Nemojte sa ovom smjestom da čistite lice ili blizu očiju.

 

Tagovi:

Kategorija: Najnovije, Recepti

Napisite svoj komentar na clanak: