KAKO SE NAJBRZE RIJEŠIT HERPESA : Ovako ćete najefikasnije izliječiti HERPES na usnama!

| January 6, 2021 | 00:38 | 369 | 0

Herpes se javlja najviše tri dana od pojavljivanja prvih simptoma kao što je peckanje, svrbež i bol. Ubrzo nakon simptoma, na određenom mjestu koža nabubri i pocrveni, a nastanu i mjehurići. Postoje razni načini kako izliječiti herpes, a najpopularniji su oni prirodni.
Od narodnih recepata spominje se pasta za zube. Osim za usnu higijenu pasta za zube može pomoći i kod herpesa. Dobro je znati kako herpes neće nestati samo tako, a jedna noć nije dovoljna. Pasta neće naškoditi, ali možete razmisliti i o drugim načinima.

Češnjak je jedan od saveznika u liječenju herpesa. Uzmite svježi češnjak i držite ga na mjestu gdje je nastao hereps. Nakon isteka nekoliko 5 minuta zamijenite ga svježim, s tim da možete stavljati jedno češanj češnjaka.

Ublažavanje pojave herpesa moguće je pomoću kockice leda. Uzmite kocku i stavite ju na mjesto gdje je nastao herpes. Pokušajte držati nekoliko minuta, a rezultati će uslijediti vrlo brzo.

 

Povezani sadržaj:  PROVJEREN tretman za čišćenje lica kod kuće: Odlično čisti pore, osvježava kožu lica i otklanja mitisere

Tagovi: , ,

Kategorija: Recepti

Napisite svoj komentar na clanak: