ČUDESNI MASLAČAK Korov koji liječi kosti, žuticu, jetru i dijabetes!

| October 18, 2021 | 10:47 | 261 | 0

Maslačak sadrži visoke vrijednosti antioksidansa koji smanjuju slobodne radikale, a uzrokuju rak. Također vrši detoksikaciju tijela, što dodatno štiti od razvoja tumora i raznih vrsta raka. Luteolin zapravo truje bitne sastavnice stanica raka kad se veže na njih, te ih čini neučinkovitima i ne mogu se reproducirati. Posebno je uspješan u borbi protiv raka prostate.

Znate onaj žuti cvjetić koji se pojavljuje na baš svakoj livadi, u svakom dvorištu i na svakoj zelenoj površini. Mnogi ga čupaju i ne vole iako je već svojim izgledom dokazao kako je malen, savršen i lijep. Često ga gazimo onako bešćutno ni neznajući da upravo taj mali žuti cvjetić može izliječiti puno ljudskih tegoba. Riječ je o maslačku koji je iz nekog razloga skoro pa najrasprostranjeniji cvijet na planetu. Neki kažu to je korov, no neki kažu, on je lijek.

Zdravstvene koristi maslačka uključuju smanjenje rizika od bolesti jetre, dijabetesa, poremećaja mokraćnog sustava, akni, žutice, raka i anemije. Ovaj korov pomaže zdravlju kostiju, njeguje kožu, a dobar je čak i za mršavljenje.

Kosti

Maslačak je bogat kalcijem koji je neophodan za rast i snagu kostiju. Osim toga, sadrži i antioksidanse poput vitamina C i luteolina, koji štite kosti od oštećenja i krhkosti koje nastaju s godinama.

Jetra

Dok antioksidansi, vitamin C i luteolin, održavaju funkciju jetre i štite je od starenja, ostali spojevi u maslačku mogu pomoći u liječenju krvarenja.

Dijabetes

Sok od maslačka može pomoći dijabetičarima jer stimulira proizvodnju inzulina iz gušterače i pri tom zadržava nisku vrijednost šećera u krvi. Budući da je maslačak prirodni diuretik, on potiče mokrenje kod dijabetičara što pomaže u uklanjanju viška šećera iz tijela. Dijabetičari su također skloni bubrežnim problemima, pa njegova diuretička svojstva mogu pomoći u uklanjanju i taloženju šećera u bubrezima kroz učestalo mokrenje.

Povezani sadržaj:  Napravite sirup od koprive, pogodan za ANEMIČNE i ljude sa BUBREŽNIM problemima

Koža

Takozvano mlijeko iz maslačka je korisno u liječenju kožnih bolesti koje su uzrokovane mikrobnim i gljivičnim infekcijama. Treba izbjegavati bilo kakav kontakt s očima. Mlijeko maslačka se može koristiti protiv svraba, lišajeva, ekcema i drugih kožnih bolesti, bez rizika od nuspojava ili hormonskih poremećaja.

Akne

Sok maslačka može pomoći pri pravilnom izlučivanju hormona, potiče znojenje i širi pore. Sve to pomaže pri uklanjanju toksina putem znoja i urina. Primjenjuje li se direktno na područjima s aknama, može spriječiti mikrobiološku infekciju. Osim toga, može ubrzati proces zarastanja ranica zbog vitamina C koji sadrži, pa će ožiljci i crvene upale koje se pojavljuju kod liječenja akni biti manje vidljivi.

Stiti od karcinom

Maslačak sadrži visoke vrijednosti antioksidansa koji smanjuju slobodne radikale a koji uzrokuju rak. Također vrši detoksikaciju tijela, što dodatno štiti od razvoja tumora i raznih vrsta raka. Luteolin zapravo truje bitne sastavnice stanica raka kad se veže na njih, te ih čini neučinkovitima i ne mogu se reproducirati. Posebno je uspješan u borbi protiv raka prostate.

Žutica

Žutica je poremećaj jetre u kojoj organ počinje prekomjerno lučiti žuč koja u završnici ulazi u krvotok i šteti metabolizmu. Višak žuči se ogleda kroz žućkastu boju kože i očiju. Liječenje žutice uključuje tri glavna koraka. Prvo, potrebno je obuzdati proizvodnju žuči. Drugo, mora se ukloniti višak žuči iz tijela. Treće, treba se boriti s osnovnom virusnom infekcijom. Maslačak je vrlo učinkovit. Potiče zdravlje jetre i regulira proizvodnju žuči. Budući da je prirodni diuretik, potiče mokrenje pri čemu odlazi višak žuči. S obzirom da je snažan antioksidans bori se i protiv virusnih infekcija.

Povezani sadržaj:  LIJEČI SVE VRSTE CISTI: Recept ruskog doktora Savinskog

Zatvor

Neki sastojci maslačka, a to su visoke vrijednosti dijetalnih vlakana, čine ga korisnim za probavu i zdravlje crijeva. Dijetalna vlakna stimuliraju zdravu stolicu. Regulira rad crijeva što može spriječiti ozbiljnije gastrointestinalne probleme.

Anemija

Maslačak ima relativno dobru vrijednost željeza, vitamina i proteina. Dok je željezo sastavni dio hemoglobina u krvi, vitamini kao što je vitamin B i proteini neophodni su za formiranje crvenih krvnih stanica i nekih drugih sastojaka krvi. Na taj način maslačak može pomoći osobama koje imaju problema s anemijom da njihovo stanje bude pod kontrolom.

Visoki krvni tlak

Mokrenje je učinkovit način za snižavanje krvnog pritiska. Većina modernih lijekova za snižavanje krvnog pritiska temelji se upravo na tom fenomenu. Sok maslačka potiče mokrenje, kako količinski tako i u učestalosti. Vlakna iz maslačka su korisna za smanjenje kolesterola što je jedan od faktora koji povećava krvni tlak.

Jeste li znali da u tom naizgled bezvrijednom žutom cvjetiću postoje toliki lijekovi za ljudsko zdravlje? Maslačak se može jesti sirov, od njega možete napraviti sok. Možete ga jesti na salatu ili pak načiniti kreme od njegova prirodna soka. Maslačak nije bezvrijedan korov, on je Božji lijek darovan čovjeku.

Izvor: dnevno

Kategorija: Recepti, Zdravlje

Napisite svoj komentar na clanak: