CENJENI SRPSKI TRAVAR PREPORUČUJE: UZ OVE 2 BILJKE ZABORAVIĆETE ALERGIJU NA POLEN, JEDNA OD NJIH MOŽE ZAMENITI I MESO

| April 25, 2022 | 23:38 | 657 | 0

Preko 40 posto svetske populacije je genetski predodređeno za razvoj alergije. Narodni travar Momčilo Antonijević otkriva dva prirodna načina da se rešite alergije na polen.

Umesto lekova, biće vam potrebne dve biljke, a jedna, zbog pregršt korisnih sastojaka, može zameniti i meso.

– Alergijske reakcije su preterane reakcije imunog sistema i nije dobro koristiti imunostimulatore. Dakle, mi ne treba da stimulišemo naš imunitet, on je već prestimulisan i reaguje pogrešno na neke stvari na koje prirodno ne bi trebalo da reaguje – objašnjava Antonijević.

Ističe da je veoma važno da koristimo biljke koje će navesti naš organizam da odreaguje u pravom trenutku!

– Izdvojio bih list crne ribizle. To je ukusno voće, dobar sok, ali list je izuzetno lekovit. Preporučuje se ljudima koji pate od alergija, ali i drugih autoimunih bolesti, koje su zapravo preterana reakcija – rekao je Momčilo.

Priprema čaja od lista crne ribizle

Poznati travar kaže da se čaj priprema tako što se jedna supena kašika sušene biljke prelije šoljom ključale vode. To se promeša, poklopi, ostavi se da stoji pola sata ili 45 minuta i onda se popije, dok je toplo. Preporučuje da se pije 2 do 3 šolje dnevno, ali naglašava da je mnogo bolje početi ranije sa njegovim konzumiranjem, pre nego što se pojavi izazivač alergije.

Povezani sadržaj:  ZA PROŠIRENE VENE: RIJEŠITE TEŽAK ZDRAVSTVENI PROBLEM NA SAVRŠENO LAK I PRIRODAN NAČIN (RECEPT)

Drugi saveznik u porbi portiv alergije na polen je – kopriva.

– Nju ne upotrebljavamo dovoljno, a izuzetno je moćna biljka. Pored toga što nam može pomoći u alergijskim reakcijama, ona poboljšava krvnu sliku, jako dobro deluje na mokraćne kanale, poboljšava nivo gvožđa.

Važno je znati da je jako dobra kaša od koprive, pripremljena kao spanać, posebno za ljude koji imaju artritis. Oni bi trebalo bar dva puta nedeljno da jedu kašu od koprive.

Ona po energetskoj vrednosti ne može da zameni meso, ali po vrlo korisnim sastojcima, prvenstveno po gvožđu, može – zaključuje Antonijević.

Izvor: Stil

Kategorija: Recepti, Zdravlje

Napisite svoj komentar na clanak: