OPREZ, OVAKO SEBI MOŽETE UNIŠTITI LICE TRAJNO! Ove greške mogu biti KOBNE (VIDEO)

| May 22, 2022 | 20:57 | 240 | 0

Dobra vest je da se mnogo toga može ispaviti, ali nikada ne znate šta će na vašoj koži ostaviti nepopravljiv trag.

Većina žena mnogo truda ulaže u negu kože, ali budući da se na internetu mogu pronaći oprečne informacije o tome šta je dobro, a šta ne – a mnoge žene se pridržavaju tih saveta – često se dešava da dođe do velike štete.

Dobra vest je da se mnogo toga može ispaviti, ali nikada ne znate šta će na vašoj koži ostaviti nepopravljiv trag.

Jedna devojka, ekspert za lepotu, objavila je video na društvenoj mreži TikTok i istakla stvari za koje je primetila, kako kaže, da su postale trend, a da su loše za kožu.

@allaboutskinstudio Are you doing these 3 habits? They could be making your skin worse! #fyp #skincareroutine #skincaretips #skincarenono #skintok #skincarehabits #skincarethatworks #skincare101 #skin #cleansing #spf ♬ Calabria (feat. Fallen Roses, Lujavo & Lunis) – Strange Fruits Music & DMNDS

1. Dodirujete lice rukama

Nepravilnosti na koži, kao što su akne i bubuljice nipošto ne bi trebalo da pritiskate ili istiskate, jer se na prstima uvek nalaze bakterije koje će se rašititi na ostatak lica.

Pored toga, možete napraviti i mehanička oštećenja, odnosno napraviti ožiljke na koži.

Povezani sadržaj:  Ovo povrće ubija heliko bakteriju, sprečava kiselinu i karcinom želuca: Dovoljno je jesti 70 grama dnevno!

2. Stalno menjate proizvode za lice

Druga stvar koju ne bi trebalo da radite jeste da često menjate proizvode za negu.

Balzami za umivanje, losioni, serumi i kreme, svi ovi proizvodi čine rutinu u nezi kože, ali jednom kada pronađete odgovarajuće, ne bi trebalo da ih menjate dok “rade posao”.

3. Ne dajete šansu proizvodima da deluju

– Ključ je u istrajnosti. Samo tako ćete dobiti dobre rezultate – navodi ona u videu i dodaje da je primetila da mnoge devojke ne daju dovoljno vremena proizvodima da deluju, već odmah prelaze na sledeći. (espreso.co.rs)

Kategorija: Zanimljivosti, Zdravlje

Napisite svoj komentar na clanak: