JAKA VOLJA + OVA BILJKA: Stavite steviju ispod jezika i nestaju žudnje za duhanom..

| August 1, 2022 | 15:22 | 193 | 0

Biljka koja odlično djeluje kod svih koji pokušavaju ostaviti cigarete..
Više Njemačkih studija su potvrdile da biljka stevija može pomoći kod odricanja od pušenja i ovisnosti o alkoholu.

Ova biljka iz porodice krizantema, potiče iz Paragvaja i koristi se kao prirodni zaslađivač stoljećima. U Južnoj Americi i Aziji, ljudi su mnogo godina koristili lišće stevije za zaslađivanje napitaka poput čaja.

Za anti-pušenje terapiju, samo nanesite nekoliko kapi stevije direktno na jezik kad god osjetite želju za cigaretom. Ovaj jednostavan ritual odmah i izuzetno ubija žudnju za dimom.

Potražite steviju u prahu ili tečnom obliku u supermarketima i prodavnicama zdrave hrane.

Neki od zdravstvenih benefita stevije:

Iako je zapravo trajnica, stevija se najčešće uzgaja kao jednogodišnja biljka jer je neotporna na niske temperature i mrazeve.

Krase ju lijepi, zeleni, lagano zaobljeni listovi dugi oko 5 cm, koji su zapravo primarni razlog njenog kultiviranja i u kojima se krije najveći potencijal ove biljke.

Oni u svom sastavu sadrže osam vrsta glikozida, od kojih su najznačajniji steviozidi i rebaudiozidi. Osim glikozida ova biljka sadrži i mnoštvo drugih važnih nutrijenata, poput vitamina; A, B, C, minerala kalija, kalcija, magnezija, željeza, cinka i kroma te polifenola, tanina i eteričnih ulja.

Stevija je zacijelo najbolji izvor prirodnog šećera za sve one koji ne smiju ili ne žele jesti rafinirani šećer.

Povezani sadržaj:  Čudesni lijek iz prirode: Ova biljka provjereno čisti pluća, liječi gastritis, smiruje upalu želuca i bešike

Pogodna je za one koji nastoje smršavjeti, dijabetičare, osobe koje su na anti-kandida dijeti, te za oboljele od karcinoma i drugih bolesti u kojima je važno ograničiti unos rafiniranog šećera.

Važno je naglasiti da njena primjena nije zabilježila pojavu štetnih nuspojava, kao što je slučaj s umjetnim zaslađivačima. Zahvaljujući svom sastavu ova skromna biljka pogoduje prevenciji i ublažavanju brojnih zdravstvenih problema.

Zato zasadite i vi steviju, odlična je!

Izvor: novi.ba

 

Kategorija: Zdravlje

Napisite svoj komentar na clanak: