Ima lijeka i za umor.Fantastičan napitak protiv umora.Lako se pravi!

| October 3, 2022 | 22:01 | 364 | 0

Ima lijeka i za umor.Fantastičan napitak protiv umora.Lako se pravi!

Napitak protiv umora.

Napitak protiv umora.

Ponekad dođe vrijeme pa jednostavno nemate energije da bilo šta učinite.

Osjećate umor iako niste ništa radili, tromi ste i bezvoljni. Ovo stanje se najčešće pojavljuje na prijelazu iz jednog u drugo godišnje doba.

Na svu sreću ima lijeka i za ovaj problem.

Potrebno je samo da napravite napitak protiv umora.

Lako se spravlja a vrlo je ukusan.

Kako se pravi Napitak protiv umora?
Uzmite tri kašike korijena konjogriza u prahu (ova biljkja se zove još i cikorija, i konjska trava) pa pomiješate sa kašikom praha od kakaoa i prelijete ključalom vodom, zatim ostavite da se malo ohladi.

Po želji možete da dodate med ili steviju kao prirodni zaslađivač, kako biste pojačali ukus. Za pun efekat, napitak treba da pijete ujutru i popodne, a izbegavajte da ga pijete pred spavanje, jer će vam poremetiti san, pošto ima svojstvo da razbuđuje.

konjogriz

Konjogriz povećava fizičku energiju, popravlja raspoloženje, ubrzava metabolizam, jača sposobnost odbrane tijela od mnogih bolesti,pojačava imunitet a poboljšava i emocionalno stanje čovjeka.

A sada da vam otkrijemo jednu tajnu vezanu za konjogriz.

Od njegase može napraviti napitak koji ima ukus skoro isti kao kahva, poznat je pod nazivom cigura. Prije nekoliko decenija napitak od konjogriza, bio je vrlo popularan i mnogi su ga rado pili za dorucak, uz pecivo, keks ili samo hljeb – jer je i tako veoma ukusan.

Povezani sadržaj:  NE ČUPAJTE PINCETOM! Evo kako da dlačice iznad usana nestanu, SMJESA KOJA JE MNOGIM ŽENAMA POMOGLA (RECEPT)

To je bila dobra navika, pošto je konjogriz zdrav a uz to još i ne sadrzi kofein pa nema bojazni od nuspojava kod osjetljivih osoba.

Zatim je nastupio period kada se počela reklamirati luksuzno upakovana i moderna roba.

Tada je na račun zdravlja ljudi, a u korist ostvarivanja profita, umjesto konjogriza počela da se masovno koristi kahva.

Kamo sreće da se to nije desilo imali bismo zdravije navike nego što ih imamo sada.

Preuzeto sa:https://kucni-ljekar.com/

Kategorija: Uncategorized

Napisite svoj komentar na clanak: