OŽENIO SE ALBANKOM KOJA MU I POSLE SEDAM GODINA BRAKA KAŽE „DASHURIA IME“

| December 13, 2022 | 21:42 | 1,416 | 0

Kažu da nije mali broj muškaraca iz Levča i Šumadije koji su se oženili Albankama, jer srpske devojke nisu htele na selo. Jedan od njih je i Miroslav Mošić Like koji se oženio devojkom iz Skadra pre sedam godina. Snimajući emisiju „Srbija, bre“ njega smo slučajno zatekli da planini Vis iznad sela Dulene.Nisam imao izbora, ni jedna naša devojka nije htela u selo. Posebno u sela koja su zabačena i gde ima mnogo da se radi oko poljoprivrede. Onda sam rešio da uzmem Albanku. Otišao sma u Skadar, tamo se zna koja hoće da se uda i moja Drande se meni svidela na prvi pogled. To je bila ljubav na prvi pogled“ priča Like sa osmehom.

Takodje je naveo da se na ovaj korak odlucio iz mnogo razloga a jedan od glavnih je taj sto nije bilo mnogo zena koje su bile na raspologanju za brak.– Išao sam nekoliko puta na Skadar, gledao devojke, nijedna me nije privlačila, pa su me pitali kakvu ženu tražim. Ja nisam tražio ženu za provod, već za brak. Imao sam 46 godina kada sam upoznao Manjolu, ali žena koja je prevodila na albanski, rekla je da imam 36 godina. Srećom izgledam mlađe, pa su oni lako poverovali u to – počinje on priču.

Povezani sadržaj:  PRONAĐITE SVOJ ZNAK PO DATUMU ROĐENJA: Najtačnija analiza, OTKRIVA SVE O VAMA - NAMA JE POGODILO

Njihova ćerka Anđela je dete koje je oživelo srpsko selo, jer se u Dulenu deca odavno ne rađaju.– Njima je bitno je da je muškarac dobar, da ne maltretira suprugu, ne vole prevaru. One su onaj tip, koje jednom kada odu, više se ne vraćaju. Kod njih je razvod sramota, tako da dobro paze u čiju kuću ulaze. (prave žene). njen brat je kada smo dogovorili da ćemo se uzeti, dolazio kod mene, da vidi gde ja živim.

„Bilo je teško u početku jer nismo znali jezik, ni ja njen ni ona moj, ali sve se to prevaziđe. Ona je katolkinja, ali mislim da to uopšte nije važno. Venčali smo se u opštini. Ima svega, i ljubavi i svađe, kao i u svakom braku, nema tu razlike. Naše devojke se više ne udaju po selima, to je vreme prošlo, na žalost tako je kako je“ kaže Like.
Na pitanje da li mu Drande, koju on zove Dana, tepa na srpskom ili na albanskom, on sa osmehom odgovara da mu žena kaže „dashuria ime“ što znači ljubavi moja.Nju posećuju brak i sestra, a majkanije još bila u Srbiji.

IZVOR:PINK.RS

 

Kategorija: Zanimljivosti

Napisite svoj komentar na clanak: