RICINUSOVO ULJE: Ulje najotrovnije biljke svijeta je ljekovito bez premca!

| January 24, 2023 | 12:51 | 141 | 0

Biljka ricinus je prema Guinnessovoj knjizi rekorda proglašena najotrovnijom biljkom na svijetu! No ricinusovo ulje nije nimalo otrovno, nego zapravo jako ljekovito, toliko da zbog svoje ljekovitosti u narodu nosi naziv Kristov dlan. Evo za što sve možete primjenjivati ricinusovo ulje!
Ricinusovo ulje – “Nije li to ulje otrovno?“ – sigurno se pitate kada čujete za ulje ricinusa. Istina je da je ricin jedan od najjačih otrova na svijetu.
U drevnoj Grčkoj ricinusovo ulje se koristilo u rasvjeti, kao mast za tijelo i za poboljšanje rasta kose. Kleopatra ga je navodno koristila za izbjeljivanje bjeloočnica. U drevnim egipatskim spisima spominje se kao laksativno sredstvo. U ayurvedi se ricinusovo ulje koristilo kao sredstvo protiv parazita.

 

Ljekovitost ricinusovog ulja
Ono što ricinusovo ulje čini posebnim je vrlo rijetka ricinoleična kiselina, ono je sadrži čak 90%. Vjeruje se da je baš zbog nje ricinusovo ulje toliko ljekovito. Ricinoleična kiselina se pokazala vrlo djelotvornom protiv gljivica, plijesni, virusa, parazita i bakterija.

Ricinusovo ulje se već dugo primjenjuje kod:

išijasa
ćelavosti
artritisa
slabe cirkulacije
zatvora
tumora dojke
mioma i cista
bradavica
bronhitisa i prehlade
autoimunih poremećaja
Parkinsonove bolesti
epilepsije
Ricinusovo ulje poznati je lijek protiv zatvora. Preporučuje ga se piti navečer pomiješano sa sokom radi izbjegavanja neugodnog okusa. Preporučena doza ulja iznosi 0,5 – 1 žlice. Ulje se ne smije konzumirati više od tjedan dana.

Povezani sadržaj:  Popijte čašu POSOLJENE vode svakog jutra! Evo šta će Vam se desiti…

Zbog snažnog djelovanja na cirkulaciju ricinusovo ulje se često koristi u oblozima. Sve što vam je potrebno je čista gaza, plastična traka, termofor i ručnik. Uljem natopljenu gazu stavite na kritično mjesto, prekrijte trakom, na to stavite termofor, omotajte ručnikom i držite sat vremena.

Postupak ponavljate toliko često koliko želite – kod ozbiljnijih tegoba preporučuje se staviti oblog 4 puta tjedno tokom mjesec dana.

Kod mioma, cista na jajnicima, benignih tumora, različitih upalnih stanja, menstrualnih bolova, zatvora i proljeva preporučuje se stavljati obloge na donji dio trbuha. Oblozi se mogu stavljati i na područje jetre u svrhu čišćenja jetre.

Masaža ricinusovim uljem pomaže kod natečenih dojki, raka dojke, artritisa, reumatizma, bronhitisa i prehlade. Ako imate problema s bradavicama, svake večeri ih masirajte 10-15 minuta ricinusovim uljem dok ne otpadnu.

Ricinusovo ulje pokazalo se korisnim u vanjskoj primjeni kod Parkinsonove bolesti, multiple skleroze i cerebralne paralize. Može ublažiti tegobe uzrokovane lupusom i sklerodermijom. Korisno je i kod epilepsije, hiperaktivnosti, bolesti jetre i žučnog mjehura te kod kroničnog zadržavanja tekućine.

Ricinusovo ulje se ne preporučuje trudnicama, osobama s osjetljivim želucem i bolestima bubrega. Nemojte ga uzimati u prevelikim količinama, jer može dovesti do proljeva i povraćanja.
Ricinusovo ulje za savršen izgled kože

Ovo ulje ima veliku upotrebu u kozmetici zbog visokog udjela vitamina E i ricinoleične kiseline. Zbog svojih hidrantnih svojstava idealno je sredstvo za njegu suhe kože i kose. Potiče stvaranje kolagena i elastina što umanjuje pojavu bora – to ga čini odličnim sredstvom za njegu zrelije kože.

Povezani sadržaj:  BOLJE OD SVAKOG ANTIBIOTIKA! Evo Šta Treba Da Dodate ISHRANI Kada Vas PREHLADA SLOMI

Ricinusovo ulje uklanja prištiće i mitesere, čisti i hidratizira kožu. Potiče rast trepavica, kose i obrva. Redovita primjena ulja također potiče rast noktiju, sprječava opadanje kose i uklanja perut. Pomaže kod manjih porezotina, opekotina, abrazija, koristi se kao prevencija strija i protiv ekcema.

Ricinusovo ulje odlično uklanja šminku. Evo kako pripremiti sredstvo za skidanje šminke prema vašem tipu kože:

Masna koža – 30% ricinusovog ulja, 70% suncokretovog ulja.

Normalna koža – 20% ricinusovog ulja, 80% suncokretovog ulja

Suha koža – 10% ricinusovog ulja, 90% maslinovog ulja

Ricinusovo ulje ima širok spektar ljekovitog djelovanja i lako je dostupno. Možete ga nabaviti u svim ljekarnama i trgovinama zdrave hrane po vrlo pristupačnoj cijeni.

Ricinusovo ulje nije otrov nego vrijedan prirodni lijek koji možete koristiti za sveopću dobrobit organizma.

Kategorija: Zdravlje

Napisite svoj komentar na clanak: