URADITE OVO I IMAĆETE PARTNERA ZA CEO ŽIVOT : 5 PROVERENIH TRIKOVA KAKO DA LJUBAV TRAJE ZAUVEK!

| March 26, 2023 | 21:50 | 284 | 0

Mnogi bi želeli da učvrste svoj odnos s partnerom, ali zaboravljaju da na njemu moraju svakodnevno da rade. Evo šta kažu psiholozi, kako učvrstiti ljubavni odnos da traje zauvek!

ako ojačati partnerske odnose? Da li postoji način da se učvrsti ljubav, da se učini da traje večno? Možda ne večno, ali da bi trajala, mora da se ispuni dosta uslova, a i jedna i druga strana očekuje više-manje isto- da budu voljeni, poštovani, da o njima brinete, da im budete podrška… Evo nekoliko saveta psihologa koji mogu pomoći da ojačate svoju vezu:

1. Ne insistirajte da mu se sviđa ono što vi volite

Svako od nas je različit i ima drugačije ukuse i preferencije. To što nam se ne dopadaju iste stvari ne znači da ne možemo da se volimo, zar ne? Stoga nemojte da tražite od partnera da zavoli, na primer, balet, romantične komedije ili da sedi s vašim drugaricama, ukoliko to nije nešto što mu prija i gde se oseća komforno… Isto tako ni vi ne morate da volite da gledate utakmice, da sedite s njegovim drugovima, da igrate igrice… Svako od vas zaslužuje da ima ličnu teritoriju, koja uključuje hobije, književne i filmske ukuse, umetničke preferencije, kulinarske strasti…

Povezani sadržaj:  IZVLAČI OTROVE IZ TIJELA BUKVALNO PREKO NOĆI: Rusi Ovaj “Lijek” Koriste Vijekovima, Preporodićete Se Poslije Samo 1 Noći – EVO KAKO SE PRAVI

2. Ne pokušavajte da ga promenite

Možda ste razočarani što vaš izabranik nikada nije napravio karijeru, nije ispunio svoj san, nije postao odgovorniji, vredniji, pažljiviji… Vi mu možete reći da želite da se on promeni, ali to se neće desiti ukoliko on ne oseti potrebu da to uradi. Nikoga ne možete da naterate da se promeni. Jer, pre nego što se otpočeli vezu, vi ste znali kakav je, koje osobine ga krase, kakav karakter ima. Voite ga takvog kakav jeste, a jedino što možete da uradite jeste da ga podstaknete da bude bolja verzija sebe.

3. Verujte mu

Poverenje je osnovni stub svake veze. Morate da mu verujete da je bio tamo gde kaže, da je nešto uradio ili nije uradio… Preterana sumnjičavost izaziva odbojnost, jer kome treba osoba koja ni u šta nema poverenja i u sve sumnja?

4. Ne terajte ga da oseća obavezu

Sve što neko radi treba da radi iz ljubavi, zato što mu je stalo, zato što vas voli i zato što je to njegov izbor. A ne zato što oseća obavezu nešto da učini ili ga vi na nešto primoravate… jer niko ne voli kada nešto mora, pa makar taj zahtev dolazio od voljene osobe.

Povezani sadržaj:  NAKON 2 SEDMICE PROŠIRENE VENE NESTAJU: Uzmite ovo povrće i svaku noć utrljajte u noge, BIT ĆE PONOVO ZATEGNUTE

5. Ne budite opsesivno ljubomorni

Malo ljubomore nije na odmet jer pokazuje da vam je stalo, da i dalje postoje varnice među vama. Međutim, preterana ljubomora vodi u posesivnost. Morate ostaviti partneru malo slobode, prostora za njega. Da imate poverenja u njega, a ne da zamišljate gde je i šta radi kada nije sa vama, da izmišljate scenarije. To što je pogledao žensku osobu koja je ušla u kafić ili restoran ne znači da će vas prevariti. To možete da pripišete testosteronu, koji ga prirodno “tera” da obrati pažnju na suprotan pol.

Izvor: Sensa

 

Kategorija: Zdravlje

Napisite svoj komentar na clanak: