Da li će Vučić dati ostavku 27. maja i koja je svrha kontramitinga SNS?

| May 11, 2023 | 12:19 | 154 | 0

Serbian President Aleksandar Vucic speaks during a press conference in Belgrade, Serbia, Monday, April 24, 2023. The Serbian president on Monday sharply criticized Western officials who are mediating talks on normalizing ties with Kosovo, calling them “liars” and “fraudsters” and said the Serb minority in the former Serbian province won’t tolerate foreign “occupation.” (AP Photo/Darko Vojinovic)


Sociološkinja Vesna Pešić i narodni poslanik iz Demokratske stranke Srđan Milivojević ocenili su u Novom danu da je najavljeni “kontramiting” Srpske napredne stranke reakcija predsednika Srbije Aleksandra Vučića na protest opozicije koji je održan pre nekoliko dana. “Vučić hoće da pokaže da može bolje od opozicije, da napravi najveći miting na svetu”, istakla je Pešić.

Milivojević je poručio da „neće dozvoliti sukobe građana ulici“, i uveren je da će mitinzi vlasti i opozicije koji će se održati u isto vreme završiti mirno i bez tenzija.

„Neki smatraju da Vučićev poziv na miting može da bude kontramiting mitinzima kohje je opozicija organizovala. Kontramiting je napravio Milošević, ali je bio istovremeno kada smo mi držali građanski miting… Došli su neki ljudi, on ih je skupio, i to je bilo opasno, bilo je pitanje da li će doći do sukoba te dve strane. Međutim – do toga nije došlo. Mi smo održali svoj, a oni svoj“, priseća se Pešić.

Ocenjuje da je na poslednjem mitingu bilo dosta građana, kao i da je sve bilo pristojno urađeno.

Kategorija: Zanimljivosti

Napisite svoj komentar na clanak: