ŽENA DOŽIVJELA MOŽDANI UDAR U AUTOMOBILU I SVE SNIMILA KAMEROM: Pogledajte trenutak kad se javio SIMPTOM koji je ignorisala Share

| May 16, 2023 | 22:54 | 562 | 0

Znala je da će treći put doživjeti moždani udar i uspjela je da snimi taj trenutak.

Moždani udar je vodeći uzrok smrtnosti, a prepoznavanje simptoma je ključno za krajnji ishod.

Tokom jednog običnog popodneva, dok je gledala seriju, Stejsi Džapes (49) iz Amerike primetila je naglo peckanje po licu, a potom i da se koči. Počela je da osjeća kako joj lijeva strana tijela trne i kako kaže, odmah je pretpostavila da je riječ o šlogu. “Prežijvela sam tri moždana udara od 31. marta do 2. aprila. Taj prvi put koji je uslijedio, zatekao me je dok sam gledala televiziju i samo mi je odjednom utrnula cijela lijeva strana tijela. Lijeva ruka me je veoma zaboljela, lice mi je bilo ‘zaleđeno’, nisam mogla da govorim. Pokušala sam da govorim, ali moj govor je bio nerazumljiv, zaplitala sam jezikom”, rekla je Stejsi i dodala:

“Otišla sam odmah u bolnicu i objasnila sve simptome, a ljekar je dijagnostikovao da je u pitanju stres. Nisam vjerovala da je zaista u pitanju samo to, ali sam krenula kući. Na putu do parkinga uslijedio je drugi udar. Narednog dana uslijedio je i treći i odlučila sam sve da snimim, kako bih druge upozorila da, ako osjete ove simptome, znaju da je u pitanju moždani udar”, objasnila je 49-godišnja Stejsi koja je pretpostavljala da će se nakon dva puta, dogoditi i treći.

Povezani sadržaj:  BOMBA ZA IMUNITET, SUZBIJA PREHLADU, KAŠALJ, UPALU GRLA I PRODUŽAVA ŽIVOT: Napravite najbolji antibiotik od samo 2 sastojka, odličan je za mnoge bolesti (RECEPT)

Treći, koji je bio i najjači, uslijedio je dok je vozila automobil. Srećom, Džapesova je mogla da se zaustavi bez ometanja saobraćaja i čak usnimi sve ono što je uslijedilo. “Sve me pecka na lijevoj strani lica. Sada snimam da ukažem na moje simptome. Mislim da imam moždani udar, upravo se vozim do najbliže bolnice”, čuje se u snimku.

“Ovoga puta ljekar me je uputio u specijalizovanu bolnicu gde su mi uradili sva ispitivanja. Nalazi su ukazali da sam zaista imala moždani udar i to ne jedan, već tri, baš kao što sam i pretpostavila. Poslije posljednjeg moždanog udara osjetila sam slabost na cijeloj lijevoj strani tijela. Ponovo sam otišla do ljekara i uputili su me u bolnicu gdje sam na rehabilitaciji provela narednih osam nedelja”, ispričala je Stejsi i dodala:

“Fizioterapeuti su svakodnevno radili sa mnom i to mi je nevjerovatno pomoglo. Želim da ukažem i drugima da, ukoliko osjećaju posljedice moždanog udara, moraju da posjete ljekara kako bi sve to prevazišli i nastavili dalje da žive sa djelimičnim posljedicama koje svaki moždani udar ostavlja “, objasnila je Stejsi.

Pogledajte njenu ispovijest i trenutak koji je zabilježila u kolima:

Kategorija: Zdravlje

Napisite svoj komentar na clanak: