Jeo je mrvice sa poda, a kada bi mu neko dao hranu maćeha bi ga kaznila

| July 20, 2023 | 10:00 | 165 | 0

Tomas Valva je umro od hipotermije (smrzavanja) 17. januara 2020. godine, nakon što je proveo noć na hladnom podu garaže svog oca policajca u New Yorku.

Imao je samo osam godina.

Tomasov otac, bivši njujorški policajac Majkl Valva i njegova tadašnja vjerenica Angela Polina osuđeni su na doživotnu robiju, odnosno 25 godina zatvora zbog smrti dječaka.

Tomas i njegova braća Entoni i Endru nakon razvoda njihovi roditelja, odlukom suda, polovinu vremena provodili su sa svojim ocem, bivšim službenikom policije Njujorka Majklom Valvom, i njegovom tadašnjom vjerenicom Angelom Polinom.

Majka dječaka, Justina Zubko-Valva, nakon razvoda 2017. žestoko se borila protiv ove odluke. Dokumentovala je modrice na tijelima svoje djece i poslala Odjeljenju službi za zaštitu djece fleš disk sa 320 fajlova dokaza zlostavljanja.

Međutim, jezivi obim zlostavljanja koje su Tomas i njegova braća pretrpjeli, shvaćen je ozbiljno tek nakon što su Valva i Pollina optuženi za njegovo ubistvo, nakon što su Tomasa zaključali u negrijanu garažu svoje kuće na Long Ajlendu i pustili da se smrzne na smrt, piše Independent.


Pollina je poslala video snimke Tomasa kako leži na hladnoći i smrzava se Valvi, koji je te noći bio na smjeni, izvijestila je tada lokalna novinarka. Kada je hitna pomoć stigla sljedećeg jutra, napolju je bilo 19 stepeni i zatekli su Tomasa golog, bez ćebadi i trenirki spuštenih do koljena. Preminuo je u bolnici od otkazivanja organa izazvanog hipotermijom.

Povezani sadržaj:  AKO MUŠKARAC PRESTANE DA SE DRUŽI SA PRIJATELJIMA KAD NAPUNI 50 GODINA: TO MOŽE DA ZNAČI SAMO JEDNO – OBRATITE PAŽNJU

Valva i Pollina su od tada proglašeni krivima za ubistvo i ugrožavanje djece. Polinina kazna na 25 godina zatvora ove nedjelje dolazi skoro četiri mjeseca nakon što je Valvi izrečena doživotna kazna sa mogućnošću uslovnog otpusta nakon 25 godina odsluženja.

Tokom izricanja presude Pollini, sudija Okružnog suda u Safolku Timoti P. Mazei iznio je teške riječi.


„Jedino mi je žao, gospođice Polina, što nemaju garažu bez grijanja, bez dušeka, bez ćebadi i bez jastuka“, rekao je on.

Evo što se sve zna o strašnom slučaju:

Prema optužnici iz 2020. godine, Pač je izvijestio da su Tomas i njegova braća spavali u sobi koja nije imala pristup kupatilu. Garaža se često nazivala „dječjom sobom“. Svaki put kada bi se uprljali, kažnjavani su tako što su morali da spavaju na podu bez ćebadi i jastuka, rekli su tužioci.

Tadašnji pomoćnik okružnog tužioca okruga Safolk je također rekao da je snimljen snimak Tomasa dok se trese na hladnom podu „moleći očima da mu neko pomogne“.


Tekstualne poruke u vrijeme Tomasove smrti također pokazuju da je Pollina navodno poslala video snimak dječaka njegovom ocu prije spavanja i pitala ga da li bi trebalo da ga pošalje u školu sljedećeg jutra. Valva je navodno odgovorila: „Je*i ga, to govno Tomas. On ne ide nigdje.”

Povezani sadržaj:  BESKUĆNIK PRONAŠAO NOVAC NA ULICI I VRATIO GA VLASNICI – NIJE NI SLUTIO ČIME ĆE GA NAGRADITI

Dva sata prije nego što je upućen poziv hitnoj, snimci nadzora su uhvatili Polinu kako Tomasa poliva vodom, navodi Foks.

Kategorija: Zanimljivosti

Napisite svoj komentar na clanak: