MAJKA NESTALE DJEVOJČICE (2) NE MOŽE NA POLIGRAF!

| March 28, 2024 | 17:25 | 4,883 | 0

Detektiv poligrafista Nikola Novak objasnio je danas da majka nestale Danke Ilić (2), koja je nestala u utorak, u 13 časova u Banjskom polju kod Bora, ne može da podvrgne poligrafu jer je trudna.

On je rekao da su ispitavanja roditelja nestale Danke Ilić, poligrafsko ispitivanje, mobilna forenzika i vještačenje baznih stanica dio svake istrage i jedan od prvih koraka koji se rade, istaknuvši da je poligrafsko ispitivanje važno jer može ili da eliminiše nekoga iz istrage, ili da koncentriše istragu u tom pravcu.

– U ovom slučaju samo otac može da bude testiran, a majka ne može jer je trudna. Sada treba provjeriti da li je istina to što otac govori, ili nije – rekao je Novak.

Kako je objasnio, žena koja je u drugom stanju ne može da bude podvrgnuta poligrafskom ispitivanju zato što trudnica ne može da se izlaže takvoj vrsti stresa, njena fiziologija je poremećena i nema normalne fiziološke reakcije.

– Pored toga, ukoliko je u kasnijem mesecu trudnoće, ona ima dva pulsa što onemogućava da se napravi normalan i relevantan test – rekao je Novak.

@crnahronikainfoPogledajte kako je izgledala policijska potraga za nestalom djevojčicom Dankom (2)

♬ original sound – CRNA Hronika

Odgovarajući na pitanje šta je potrebno da bi jedan poligrafski test bio validan i kakvi su standardi prakse i kriterijumi za poligrafsko testiranje, Novak je naglasio da osoba koja se testira mora da bude emotivno, fizički i psihički u stanju da se testira, i da su sve reakcije u normalnim uslovima, odnosno da ništa sa strane nije poremetilo neku reakciju.

Ne možete vi nikoga osuditi ili osloboditi samo na osnovu poligrafa. Poligraf je dio jedne šire istrage i ukoliko se poklapa poligrafski rezultat sa još nečim, to onda dobija neku treću dimenziju. Kod nas na sudu nije priznat, ali je u istrazi jako koristan, ne bi ga za džabe koristile sve jače službe svijeta, rekao je Novak.
Prvi put aktiviran sistem “Pronađi me”

Zbog nestanka male Danke prvi put se u Srbiji u utorak uveče oglasio Amber alert sistem “Pronađi me”.

Policija je juče obustavilapretragu terena u Banjskom polju i Brestovačkoj banji, s obzirom na to da svi dosadašnji rezultati ukazuju da se djevojčica ne nalazi na ovom području površine od oko 10 kvadratnih kilometara.

Policija nastavlja intenzivan operativan rad u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti u vezi sa nestankom djeteta.

Roditelji nestale Danke Ilić odvedeni su u policiju danas u toku dana kako bi se nastavilo saslušanje koje je počelo juče u policijskoj stanici u Boru.

Ispred pojate gde je djevojčica Danka Ilić (2) nestala prije 47 časova u Banjskom polju kod Bora stigao je bager, mašina kombinirka kako bi policija raščistila imanje koje je prepuno drva i šiblja. Kako Blic saznaje, traži se bilo kakav materijalni trag koji bi pomogao u pronalasku djevojčice i otkrio sve okolnosti njenog nestanka.

Povezani sadržaj:  RECEPT ZA NAJBOLJE DOMAĆE ĆEVAPE: KAO IZ MESNICE AKO NE I BOLJI.

Kategorija: Zanimljivosti

Napisite svoj komentar na clanak: