BRAT I SESTRA IZ HRVATSKE SE NAŠLI NAKON 30 GODINA: Stigla joj poruka – “Dobar dan, Milan ovde. Tvoj brat.”

| April 16, 2024 | 16:46 | 4,749 | 0

Osamdesetih godina petoro mališana iz Jugoslavije ostalo je bez oca. Brigu o njima preuzele su državne institucije, a razdvojeni braća i sestre nikada nisu zaboravili jedni na druge. Najstarija od njih, Silvija, odlučila je to da promijeni i putem novina potražila svog brata 2014. godine.

Silvija Radanović (43) iz Đakova prije sedam godina se obratila redakciji “Glasa Slavonije” u želji da pronađe najmlađeg od trojice braće, Milana, koji je usvojen kao dječak. Potraga je urodila plodom nakon više od 30 godina.

“Znala sam da moj brat nije oduvijek bio invalid, ali nisam znala zbog čega je to postao. Kada sam saznala istinu, to me je slomilo”

“Dobar dan, tvoj brat Milan ovde”, glasila je poruka koju je Silvija 16. oktobra 2021. dobila putem Fejsbuka.

Nakon usvajanja otišao za Njemačku

Saznala je da je Milan dat na usvajanje i da je odrastao pod drugim imenom i prezimenom. Porodica koja ga je usvojila dala mu je ime Alen i preselila se sa njim u Njemačku.

– Nikada nisu krili da sam usvojen. Kada sam napunio 18 godina, došao sam u Đakovo u Centar za socijalni rad, ali nisam uspio da stupim u kontakt sa biološkom porodicom. Najveća želja mi je bila da se vidim sa sestrom Silvijom, za koju sam tek nedavno, i to na gotovo nevjerovatan način, saznao da me traži – ispričao je Milan.

Povezani sadržaj:  Kupaju se u koritu, vodom iz flašica: Snežana plače i moli se Bogu, OSTALA JE SAMA sa kćerkom i bolesnim bratom (FOTO)

Nakon smrti oca, 1988., brigu o petoro mališana preuzele su državne institucije. Silvija je tada imala deset godina, a Milan je bio beba od samo nekoliko mjeseci. Silvija i stariji brat Dalibor su završili u hraniteljskoj porodici u blizini Đakova, a Milan je odveden kod bake u Subotički Lug. Kada je usvojen, imao je dvije godine.

Konačno se vidjeli 2021. godine
Kad je 2021. godine umro njegov otac koji ga je usvojio, Milan je među njegovim stvarima pronašao isječak iz “Glasa Slavonije” preko kojeg ga je tražila sestra. Kada je došao u Hrvatsku, pokazao je sestričini novinski tekst, koja je potom vrlo brzo pronašla Silviju i javila joj da je njen brat u Hrvatskoj. O svojim usvojiteljima Milan je tom prilikom rekao sve najljepše.

– Nisu imali tajni preda mnom, nisu mi muljali, uvijek su bili vođeni time da me zaštite i pruže ono najvažnije, ljubav i dom – naglašava Milan koji je 2021. sestru posjetio u njenom domu u Palančanama.

Kategorija: Zanimljivosti

Napisite svoj komentar na clanak: