OVO DOKTORI RADE KAD SE PREHLADE I ZATO ODMAH OZDRAVE: Tako TJERAJU sve VIRUSE od sebe, a niko ne zna

| April 25, 2024 | 22:21 | 219 | 0

Prehladu najčešće prate curenje iz nosa, kašalj i otežano disanje, a mogu se javiti i niska temperatura, umor i stalno kijanje, kao i bolovi u mišićima. Na sreću, postoje stvari koje možete da uradite kod kuće da biste ublažili simptome, a lekari otkrivaju šta uvek rade da bi vam olakšali simptome – većina ovih stvari je potpuno besplatna.

Jedu hranu punu hranljivih materija

„Na sreću, možemo olakšati simptome jednostavnim koracima tako što ćemo se pobrinuti da se dovoljno odmaramo, pijemo tečnost i jedemo dobre kalorije“; ističe dr Dahval Desai, direktor St. Džozefa u Atlanti. Ističe da u tim trenucima jede hranu bogatu proteinima poput jaja, piletine ili jogurta, a izbegava prerađenu hranu i pića koja sadrže kofein.

Ne zaboravljaju koliko je voda važna

Tečnosti će uvek pomoći kada ste bolesni, a Flores kaže da je posebno važno naglasiti da pijete onoliko vode jer odrasli često troše manje tečnosti, tako da im ovaj zadatak može biti izazovan. Stručnjaci sa klinike Maio savetuju vodu za piće, prirodne sokove, vodu sa limunom ili supu kako bi zadovoljili potrebe vašeg tela za tečnošću.

Kvalitetan san je prioritet

Postoji razlog zašto ste umorni kada ste prehlađeni, telo u tim trenucima žudi za odmorom kako bi imalo snage da se brže oporavi. Iz tog razloga, lekari savetuju da se u tim trenucima ne zaboravi odmor. Prema klinici Mejo, manje antitela za borbu protiv infekcija se proizvodi kada niste odmorni, što će vas ili učiniti podložnijim prehladama ili će vam trebati mnogo duže da se oporavite.

Povezani sadržaj:  I tabloid da pozavidi na informacijama: Odakle Vučiću podaci o dečaku i porodici

„Ovo je dobar trenutak da usporite i pustite svoje telo i imunitet da urade svoj posao. Dakle, ako se probudite prehlađeni, bolje je da se odmah vratite u krevet, ne naprežite se tokom dana i idite rano u krevet. Dr. Kristofer Skuderi, porodični lekar na Floridi, veruje da nikada ne preuzima odgovornost kada se bori protiv prehlade, tako da može sebi da priušti dobar noćni odmor.

Oni se brinu o najozbiljnijem simptomu

To je stanje koje zahteva prepoznavanje glavnog simptoma koji vas muči, kaže Desai i objašnjava da obično sledi sve navedene korake, a uzima i lekove bez recepta za lečenje bolesti i veruje da u tome nema ništa. . s tim. Ako vas telo boli, koristite uobičajene lekove protiv bolova, ako su vam nos i sinusi zapušeni, isperite vodom ili udahnite. Zapamtite da je umerenost ključna, zato nemojte preterati, ističe Flores.

„Odlučite se koji vam simptom najviše muči i uzmite lek za njega, a ako imate određenih zdravstvenih tegoba, savet je da se konsultujete sa lekarom pre nego što uzmete bilo koji lek“, kaže Desai i ističe da ove lekove nikada ne treba davati deci. . bez prethodnog odobrenja lekara.

Ako ste jedan od onih koji veruju da se bolest može pobediti snagom misli, odustanite od nje. Pretvaranje da ništa nije u redu može samo značiti da nećete usporiti i vratiti se svim navikama koje inače imate. Prije svega, zapamtite da je vašem tijelu potreban odmor i dobra ishrana kako bi se borio protiv virusa, piše Ordinacija.hr.

Povezani sadržaj:  Niko sretniji od Rade Manojlović: Najljepše vijesti stigle u njen dom, niko ne može sakriti suze radosnice! OVO se godinama čekalo (FOTO)

Kategorija: Zanimljivosti

Napisite svoj komentar na clanak: