EVO ŠTA JE POČELA DA JEDE: Smršala nevjerovatnih 125 kilograma, a mislila da će umrijeti…

| October 14, 2020 | 13:17 | 427 | 0

Emma Sealey iz engleskog Redicha bila je toliko gojazna da nije mogla da veže pojas na automobilu, sada je skinula nevjerovatnih 125 kilograma i to samo zahvaljujući dijeti i vježbanju. Nije pristala na bilo kakave hiruške zahvate.

Ova 35-godišnjakinja bila je ubijeđena da će umrijeti prije svog 40. rođendana i to upravo zbog prekomjerne kilaže – punih 181 kilogram.
Uprkos molbama svojih najbližih da se obrati doktoru opšte prakse i zatraži uput za ugrađivanje prstena u želudac, ona se odlučila za zdraviji način mršavljenja, prenosi Daily Mail.
Ona je nosila odjeću u veličini 36, a za dvije godine uspjela je da staru garderobu zamijeni novim krpicama u veličini 8. Sada njena vaga pokazuje sjajnih 56,7 kilograma!

– Jedva sam mogla da odšetam od kuće do automobila svog vjerenika, ali čak nisam mogla da vežem pojas – objašnjava Emma.
– Godinama nisam stala na vagu, a kada sam to učinila, zgrozila sam se samom sobom – dodala je Emma.

Emma je počela da se goji još u djetinjstvu, kada joj je blizak prijatelj umro, te je utjehu nalazila u hrani. Posjetila je svog ljekara opšte prakse u nadi da je uputi na odjeljenje za smanjenje tjelesne težine.
– To je bio prvi put za toliko godina da sam stala na vagu. Nije bilo potrebno da mi doktor bilo šta kaže. Znala sam da moram da uradim nešto sa sobom – inače neću doživjeti svoj 40. rođendan. Nisam imala čime da se ponosim – objašnjava Emma.
Uz pomoć lokalnog savjetnika za tjelesnu težinu iz Kembridgea, najprije je počela da se odvikava od loših navika u ishrani.
Prije početka svog režima mršavljenja, Emma obično ništa nije jela za doručak, ali je zato za ručak jela kobasice, sir i čips sa crnim lukom. Večera joj je obično bila piletina sa karijem i pirinčem uz hljeb. Za užinu je najviše jela čokoladu.

Povezani sadržaj:  Tri šolje ovog čaja dnevno – i izgubićete 8 centimetara u struku

Šta je počela da jede?

Za doručak pahuljice sa obranim mlijekom, ručak tuna sendvič sa crnim hljebom, dok joj se večera sastojala od barene ribe i svežeg povrća. Užina su joj bile jabuke, kruške, jagode ili pomorandže.
Postepeno je počela da skida 6 kilograma mjesečno. Osim pravilne ishrane, Emma je redovno trenirala uz ličnog trenera, a kada je lijepo vrijeme, išla je na trčanje i vožnju biciklom.
– Sada imam mnogo više samopouzdanja, i volim da šetam pored izloga i gledam svoju figuru – kaže ponosna Emma koja je uspjela da za dvije godine skine 125 kilograma!

Kategorija: Dijeta

Napisite svoj komentar na clanak: