Ko kaže da ne valja jesti posle 18 h: Najpoznatiji stručnjak za mršavljenje otkriva pravi uzrok gomilanja masti!

| November 3, 2020 | 15:25 | 3,275 | 0

Jedan od najčešćih saveta za mršavljenje je onaj: Ne jedi posle 18 sati. Međutim, stručnjak za mršavljenjeprof. dr Dejna Hans kaže da u tome nema baš ničega i da slobodno možete da večerate i posle šest sati popodne.

“Ne znam ni kako se ovo “pravilo” pojavilo”, kaže dr Hans, dijetetičarka Medicinskog centra UCLA Ronald Regan i profesorka na UCLA Fielding School of Public Health.

Veza između vremena i težine
Neki smatraju kako se hrana koju jedemo nakon 18 sati skladišti kao masnoća i da su kasni obroci uvek povezani s gojenjem. To je po pravilu tako, ali ne zbog činjenice koliko je sati, već zbog izbora hrane.

 

“Retko ko će da gricka zdravo povrćedok uveče gleda televizor. Veče je gotovo uvek rezervisano za nezdrave obroke poput čipseva, i to je uzrok gojenja”, objašnjava doktorka.To je razlog zbog kojeg mršavite ako izbacite večeru – zato što ste izbacili nezdrave kasne obroke.

Da je dr Hans u pravu, pokazalo je i istraživanje Univerziteta Brigem, koje je proučavalo mlade muškarce koji nisu jeli između 19 i 6 sati ujutro. Nakon dve nedelje izgubili su jedan kilogram. Nakon toga, dve nedelje su mogli da jedu u to doba i dobili su nazad u proseku 1,3 kg.

Povezani sadržaj:  SKINUT ĆETE VIŠAK KILOGRAMA ZA SAMO 7 DANA: Dr. Nestorović otkrio način, NE TREBA VAM DIJETA

 

*Foto: Shutterstock

PROČITAJTE: Kineskinje iz ovog plemena imaju NAJGUŠĆU I NAJDUŽU kosu na svetu! KORISTE NAMIRNICU KOJU SVI IMAMO U KUĆI!

Šta jesti uveče?
Ako ste gladni jer niste jeli ceo dan, definitivno posegnite za hranom. Nemojte da se plašite da jedete jer ta filozofija neće upaliti kod mršavljenja.

“Uzmite žitarice celog zrna i proteine u malim porcijama. Pojedite jednu porciju pa krenite dalje ako ste još gladni, ali pravite pauze kako bi želudacmogao da “shvati” da li je gladan ili ne”, kaže dr Hans.

Ipak, nemojte da dopuštate da vam se to često događa. Hrana je poput goriva, a važno je točiti ga celog dana u optimalnim količinama.

“Vaše telo ne zna koliko je sati, ali zna da nema goriva. Ako ste nešto pojeli posle 18 h, nemojte se osećati loše”, zaključuje doktorka.

(BalkansPress / Izvor: Stil.Kurir.rs)

 

Kategorija: Dijeta

Napisite svoj komentar na clanak: