Odrekla se jedne navike i bez ičije pomoći izgubila 60 kilograma

| November 5, 2020 | 23:43 | 234 | 0

Davina Bajvoter iz Lankašira je majka jednog deteta, a gojaznost joj je klinički ustanovljena od kada je imala deset godina. Ona je uspela da izgubi polovinu svoje težine nakon što se odrekla navike da jede – sendviče.

Davina Bajvoter (37) je bila “tajni proždrljivac” koja je hleb zamenila salatom. Bez obzira na to što joj je indeks telesne mase bio 45 i ustanovljena bolest bubrega, ona je odbila da prizna da je išla na operaciju želuca tvrdeći da je izgubila više od 60 kilograma sama.

Celog života je bila gojazna, ali ju je informacija da je od desete godine klinički registrovana kao gojazna šokirala.

– Znala sam da sam velika ceo svoj život, ali nikada nisam znala da sam klinički registrovana kao gojazna. Sećam se da je moja kilaža bila predmet diskusije kada sam išla na pregled zbog bubrega, sa kojima imam problem još od kada sam bila beba. Kada sam nedavno videla svoj medicinski karton veoma sam se uplašila – rekla je ona.

 

Ona je istakla da je još kao dete za užinu jela hranu sa visokim procentom ugljenih hidrata. Jela je kolače i sendviče pre nego što njeni roditelji dođu s posla, a ponekad se krila i dok su bili kod kuće.

Povezani sadržaj:  Da li ste PROBALI: Napitak koji se pije na prazan želudac savršeno topi kilograme

– Te navike sam stekla u periodu kada sam se razvijala. Pre nego što sam izgubila kilograme, jela sam za užinu ono što ljudi jedu za obrok. Uživala sam u testu, hlebu, siru i sendvičima – rekla je ona.

Davina ima osmogodišnjeg sina Olivera, a 2012. godine joj je rečeno da treba da ide na transplantaciju bubrega, ali da je previše gojazna za operaciju.

Davina je izgubila polovinu svoje težine i danas ima 62 kilograma.

Rezultat slika za Davina Bajvoter

– Pijem dosta lekova zbog mojih bubrega, čak pet različitih tipova svakoga dana, takođe imam giht, zbog kog sam jedno vreme bila u kolicima. Kada sam rešila da smršam, to je bio postepen proces. Prestala sam da jedem hleb, ali sam ga lagano izbacivala iz ishrane, a dala sam sebi slobodnu subotu kada nisam vodila računa o tome šta jedem. I dalje se desi da pojedem nešto što ne bih smela, ali sam veoma disciplinovana, zbog čega i jesam uspela da izgubim kilažu – rekla je ona.

Danas ona jede voće, povrće i unosi mnogo manje ugljenjih hidrata, ali kako kaže, ume ponekad sebe da časti pravim goveđim sendvičem.

– Osećam se frustrirano kada vidim ljude koji se osećaju kao što sam ja nekada. Znam da je moguće izgubiti težinu, zato što sam ja uspela, a nisam ni sama verovala u to pre tri godine. Jeste strašno kada pomislite da sam bila gojazna 27 godina, i one jesu veoma uticale na mene. Laknulo mi je što mogu da napravim promenu i više nikada sebe ne dovedem u zdravstveni rizik da izgubim život zbog hrane – rekla je Davina, prenosi balkanpress.

Povezani sadržaj:  EVO ŠTA JE POČELA DA JEDE: Smršala nevjerovatnih 125 kilograma, a mislila da će umrijeti…

 

Kategorija: Dijeta

Napisite svoj komentar na clanak: