Ovaj začin je UBICA MASTI: Jedna kašičica dnevno TOPI 10 kg za tri meseca! (UPUTSTVO)

| November 5, 2020 | 11:04 | 278 | 0

Teheranski institut medicinskih nauka sproveo je zanimljivo istraživanje sa dve grupe, a svaka se sastojala od 44 žene sa suvišnim kilogramima.

Tokom 3 meseca obe grupe su se hranile po istoj šemi (1.200 kalorija dnevno) s tim što su u svakodnevni jelovnik prve grupe uključili 1 kašičicu kumina (indijskog kima). Ovaj začin dodavali su u nemasni jogurt ili u salate.

 

Rezultat je bio impresivan: žene iz prve grupe izgubile su u proseku 14% telesne masti više nego žene iz druge grupe. Takav efekat objašnjava se time da kumin sadrži fitosterole koji imaju sposobnost smanjivanja nivoa holesterola u krvi.

Takođe, ovaj začin je bogat kalcijumom, fosforom i gvožđem. Stimuliše rad bubrega i gastrointestinalnog trakta, dobar je diuretik, a zbog poboljšanja i ubrzanja lipidnog metabolizma u organizmu smatra se odličnim sredstvom u borbi sa suvišnim kilogramima.

Kako konzumirati: Za poboljšanje metabolizma unos semena kumina treba da bude 1 kašičica dnevno. Dodajte ovaj začin u jela od jaja, mesa, sira, a takođe u jogurt i salate.

Kontraindikacije za konzumiranje kumina: povećana kiselost, gastritis, čir na želucu, srčana oboljenja, dijabetes.

 

Povezani sadržaj:  EVO KAKO DA MRŠATE DOK SPAVATE: Ove Trikove Već Večeras Primijenite, GUBLJENJE KILAŽE NIKADA NIJE BILO JEDNOSTAVNIJE

Kategorija: Dijeta

Napisite svoj komentar na clanak: