Ramiza u četvrtak imala 72, a u subotu 67 kg. Evo kako je SKINULA 5 kg! (RECEPT)

| November 16, 2020 | 23:26 | 355 | 0

Peršun, biljka koju koristimo kao začin, ima magične moći. Njegova količina u jelima je uvek mala, zato nije dovoljna da pokrene izlučivanje nagomilane tečnosti iz tela , pise BalkanPress.

Američki lekar, John R. Christopher važio je za dobrog poznavaoca biljnih lekova. Često je svojim pacijentima savetovao peršun kao lek za bubrežne bolesti.

Peršun je odličan saveznik u borbi protiv urinarnih problema, bubrežnih oboljenja i jak diuretik. Kao lek može se koristiti koren i listovi peršuna. Postoji mnogo recepata za pripremu čaja od peršuna, a čitateljka portala Aura.ba je ispričala:

– “Peršun je čudo. U četvrtak sam imala 72 kg, a dva dana posle pet kilograma manje. Ne radi se o kilogramima sala, nego o nagomilanoj tečnosti koja ja napustila moje telo. Osjećam se super lagano”. – kaže Ramiza Terzimehić (39).

Ramizin recept je sasvim jednostavan. U ključalu vodu (oko litar) dodajte 5 velikih kašika iseckanog peršuna. Tečnost pustite da odstoji oko dvadesetak minuta, nakon toga čaj možete procediti ili piti zajedno sa iseckanim peršunom.

– “Za čaj od peršuna sam se odlučila zbog problema sa bubrezima. Svi savetuju uvin čaj kod ovih tegoba. Od uvinog čaja sam osetila poboljšanje, ali tečnost je ostajala u telu. Odlučila sam uvin čaj zameniti sa peršunovim, te tako došla do svojih rezultata. Sada sama sušim peršun koji nameravam koristiti ubuduće” – poverila nam je Ramiza.

Povezani sadržaj:  Stomak se uvlači za 5 dana, bokovi za 7! Ovakva ishrana pojačava varenje

Izlučivanje tečnosti iz organizma je veoma važno. S urinom izbacujemo otrove, bakterije i druge štetne tvari. Za peršun je naučno dokazano da je odličan diuretik, uz to je i jak antioksidant. Konzumiranje čaja od peršuna je preporučljivo, ali nikako ne smete preterivati s ovim čajem. Konzumiranje neka ne bude više od litre čaja na dan.

Peršun je biljka koja je od antičkih vremena prisutna kao lek. Njemu su pripisivali magične moći, u starom Rimu se verovalo, da grickanje listića peršuna poboljšava percepciju i intelektualne sposobnosti. Danas se ova biljka koristi samo kao začin, a dobro upućeni je koriste kao lek.

 

Kategorija: Dijeta

Napisite svoj komentar na clanak: