Ovо sirće od jabuke topi masne naslage i izbacuje kroz urin!

| December 22, 2020 | 23:55 | 115 | 0

Potrebno vam je: velika staklenka, ostaci organskih jabuka i gušća gaza.

Ostatke jabuke ostavite na otvorenom i kad poprime smeđu boju stavite ih u teglu i napunite je vodom. Pošto ostatke jabuka možete dodavati u teglu i u narednih par dana, najbolje bi bilo da ostavite prostora u tegli. Pokrijte je gazom i ostavite na toplom i tamnom mjestu.

Nakon nekoliko dana primetićete da se sadržaj tegle zgusnuo i da se pojavila sivkasta skrama (gljiva) na površini. Kada ovo vidite ne dodavajte više ostataka jabuke, a smesu ostavite na mjesec dana (ili više) zbog fermentacije. (Gljivu skidate). Već nakon mesec dana možete početi testiranje. Probajte sirće, proverite da li je dovoljno jako za vas.Ukoliko vam odgovara, procjedite smesu i sirće uspite u sterilisane boce.

Ne brinite ukoliko je sirće mutno, čak će biti i nekog taloga od jabuka i to je sasvim uredu. Ukoliko vam se to ne dopada, možete sirće procediti kroz gustu gazu ili pamučnu pelenu.

Ukoliko pravite sirće sa cijelim jabukama, princip je gotovo isti. Jabuke trebate narezati na kriške, takođe preliti vodom i ostaviti pokriveno gazom na tamnom i toplom mjestu. Proces traje duže – 6 mjeseci. Primjetićete pojavu gljive. Možete je skidati i baciti, ali u narodu postoji vjerovanje da je ova gljiva vrlo dobra kao obloga kod raznih upala.

Povezani sadržaj:  Ovako se pije čaj od peršuna ako želite da smršate: 5 dana je dovoljno

Nakon 6 mjeseci, tečnost procjedite i prespite u veću staklenku i ostavite još 4 do 6 sedmica pokriveno gazom. Nakon toga je spremno za korišćenje.

Takođe, možete za vrijeme procesa sazrevanja staviti platnenu kesicu sa majčinom dušicom u smjesu da biste obogatili ukus.

KAKO DA GA KONZUMIRATE

Svako jutro potrebno je da razmutite u čaši vode 2-3 kašičice sirćeta. Popijte na prazan stomak.
U čašu možete da dodate i 1-2 male kašike meda.

Sirće će dosta pomoći u razgradnji masnoća bez obzira na stanje u kom se vaše telo sada nalazi. U proseku se uz ovakav režim gubi pet kilograma za mesec dana, a još deset kilograma u periodu od godinu dana.

narodnamedicina

 

Kategorija: Dijeta

Napisite svoj komentar na clanak: