Protiv pukotina, žuljeva, grube kože na petama i tvrdih naslaga (RECEPT)

| December 4, 2020 | 00:03 | 1,812 | 0

Predložićemo vam jedan recept protiv bolova u peti, koji je korstila jedna naša komšinica i po njenim riječima izuzetno je efikasan. Ta komšinica ima 57 godina, a njena stopala su kao kod dvadesetogodišnje djevojke.

Ako postoje pukotine, žuljevi ili čukljevi, gruba koža na petama i tvrde naslage na stopalima, ova procedura će biti takođe efikasna.

Recept – Ljekovita tinktura sa aspirinom:

10 tableta aspirina ili andola (od 300 mg) isitniti u prah i zaliti sa 250 ml komovice (ili 70%-tnim medicinskim alkoholom) i ostaviti da odstoji 1-2 dana.

Svako veče promućkati tinkturu i umočiti u nju komadić savijene gaze. Oblog staviti na petu (žuljeve, stopala,) umotati najlonskom kesom i obuti čarapu. Ostaviti preko noći.

Ujutro oprati vodom, obrisati i namazati nekom masnom kremom za noge ili glicerinom. Poslije 10 tretmana stopala i pete su se očistili od grube kože i naslaga.

Usput, stopala možete čistiti četkom ili kamenom za pete, a poslije nanijeti kremu. Sa ovom tinkturom mogu se tretirati i bolna mijesta kod proširenih vena (varikoza).

Poslije utrljavanja, bol nestaje momentalno. Može se utrljavati na bolna mijesta i kod osteohondroza, gdje se javljaju taloženja soli.

Izvor: uspesnazena.com

Povezani sadržaj:  UMJESTO KISELE VODE, U SMJESU ZA PALAČINKE DODAJTE OVAJ SASTOJAK: Biće mekše i ljepše nego ikad

Kategorija: Recepti

Napisite svoj komentar na clanak: